mobiles.lt

Autorius Tema: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF  (Skaityta 37671 kartus)

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3171 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2157 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Įrašytas: Kovo 29, 2010, 19:34 »
Ši instrukcija labiau rekomenduojama tiem žmonėms , kuriems nepavyksta flash'int su phoenix. Visais kitais atvejais flash'inant  BB5 telefonus, verčiau rinktis phoenix.   http://www.mobiles.lt/forum/index.php/topic,10487.0.html

Puikiai veikia su XP  OS.  Tačiau 64bit tiek vista tiek 7 windowsai nepalaiko FLS-5 draiverių. Su 32 bit viskas gerai.

Kaip įdiegti J.A.F nekartosiu. Tieisog darykite pagal šią instrukciją sekdami 1-4 žingsnius http://www.mobiles.lt/forum/index.php/topic,12724.0.html

Jeigu neturite atsisiuntę fw , reikiamus ROM failus surasite ir parsisiųsite su NAVIFIRM programa, kurią  prisegu šio gido apačioje   Tai programa , kuri jungiasi prie nokia serverių, todėl ten rasite visus naujausius  failus. Paleidžiate navifirm, sužymite viską ko jums reikia, tada spaudžiate "Download from FiRe" ir pasirenkate aplanką kur viską išsaugoti.  

FW keliame į: C:\Program Files\Nokia\phoenix\products\RM-xx
arba  C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products\RM-xx
(RM-XX priklauso nuo jūsų telefono, jį rasite ant lipduko, esančio ant telefono nugarėlės, išėmę bateriją) .

Taigi kai jau viską turime: telefonas yra prijungtas, J.A.F atidarytas,  einame į "BB5" skiltį.  



1.
Pasinaudojame navifirm programa parsiųstais ROM failais. Pažymite varnele "Manual Flash" ir spaudžiame ant  "use ini " ir  JAF automatiškai pradės ieškoti firmware failų.
Labiau pažengę vartotojai gali pasirinkti kiekvieną failą  savarankiškai:
pasapaudus ant "MCU" , "PPM"  ir "CNT" .
( MCU: pagrindinis failas, PPM:kalbos paketas,  CNT: multimedijos failai )


2 .Paprastam flash'inimui pažymime  "CRT 308" , "Factory Settings" , "Normal Mode" ir spaudžiam  "flash".

3.Flashinant mirusį tel, pažymime "Dead USB" , "Normal Mode" , "Factory Settings"  ir spaudžiame "flash"  , kai paprašo, kartą paspaudžiame įjungimo knopkę.


« Paskutinį kartą keitė: Sausio 22, 2012, 22:06 sukūrė Gallardo »
  • LG Nexus 5x

Neprisijungęs 1525

Specialistas
****
NOKIA Įrašai: 1656 | Karma: +59/-0 | Lytis: Vyras
62 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus 1525
6233
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis J.A.F
« Atsakymas #1 Įrašytas: Balandžio 21, 2010, 09:49 »
Dėkui, puikus gidas, 5220 pramankštinau 8) Na tik pora neaiškumų iškilo, JAF pats failų nesurado, nors viską dariau kaip parašyta. Teko manual būdu failus susikelt, tik MCU failo nematė  ;D

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3171 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2157 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis J.A.F
« Atsakymas #2 Įrašytas: Balandžio 21, 2010, 12:53 »
Dėkui, puikus gidas, 5220 pramankštinau 8) Na tik pora neaiškumų iškilo, JAF pats failų nesurado, nors viską dariau kaip parašyta. Teko manual būdu failus susikelt, tik MCU failo nematė  ;D
Jei nesunku gal tiksliau keblumus aprašysi ir jų sprendimo būdus? Gal ir gide kokia klaida įsivėlus  ;)
  • LG Nexus 5x

Neprisijungęs calgon

Naujokas
*
Įrašai: 1 | Karma: +0/-0
0 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus calgon
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis J.A.F
« Atsakymas #3 Įrašytas: Liepos 09, 2010, 18:12 »
Man pries paleidziant su emuliatorium J.A.F., ismeta couldnt load winscard.dll. Ka daryt?

  • Colourful.lt

Neprisijungęs esnyper

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 1332 | Karma: +180/-50 | Lytis: Vyras
74 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus esnyper
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis J.A.F
« Atsakymas #4 Įrašytas: Liepos 10, 2010, 01:36 »
Gali būti, kad antivirusinė "išvalė" failą :) Išjunk antivirusinę, ir perinstaliuok programą. Bet čia tik mano spėjimas ;)
  • HTC One M8 + Sennheiser CX-300 II Precision

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3171 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2157 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis J.A.F
« Atsakymas #5 Įrašytas: Liepos 10, 2010, 10:14 »
  • LG Nexus 5x

Neprisijungęs Marijonass

Naujokas
*
Įrašai: 4 | Karma: +0/-0
1 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Marijonass
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis J.A.F
« Atsakymas #6 Įrašytas: Rugsėjo 09, 2010, 20:15 »
Nauja jaf versija http://www.4shared.com/file/QZ_Sw9Pq/19865_jaf_mobileslt.html
Sveiki, AS ant vistos bandziau flasinti nokia 3110c bet man niekaip nesigauna su ta jaf programele, Kaip auksciau kazkas minejo neranda winscard.dll, Antivirusine buvau isiunges. Prasau padekite

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3171 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2157 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #7 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2010, 10:35 »
Neišjungei antivirusinės
  • LG Nexus 5x

Neprisijungęs Marijonass

Naujokas
*
Įrašai: 4 | Karma: +0/-0
1 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Marijonass
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #8 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2010, 15:37 »
Neišjungei antivirusinės
Isiungiau, Dabar net isvis istryniau ja is pc, bet vis tapati raso tipo negali create winscard.dll, o gal kokia kita programele galima vistai pritaikyti, nes reik labai reik panasios programikes

  • Colourful.lt

Neprisijungęs esnyper

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 1332 | Karma: +180/-50 | Lytis: Vyras
74 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus esnyper
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #9 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2010, 18:09 »
Iš naujo atsisiūsk tą programą.
  • HTC One M8 + Sennheiser CX-300 II Precision

Neprisijungęs Marijonass

Naujokas
*
Įrašai: 4 | Karma: +0/-0
1 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Marijonass
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #10 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2010, 19:28 »
Iš naujo atsisiūsk tą programą.
Bandziau daug kartu is ivairiausiu tinklapiu, ir bandziau ta naujasnia versija, tai i ja ikeliau telefono softa kuri norejau irasyti bet niekur neatsiranda kad flsh ar koks kitas mygtukasm, Siaip net nzn kodel taip

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3171 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2157 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #11 Įrašytas: Rugsėjo 11, 2010, 20:45 »
O phoenix?
  • LG Nexus 5x

Neprisijungęs Marijonass

Naujokas
*
Įrašai: 4 | Karma: +0/-0
1 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Marijonass
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #12 Įrašytas: Rugsėjo 12, 2010, 16:06 »
O phoenix?
Phoenix netinka pas mane vista :(

Neprisijungęs lg

Be Reklamos
*
Įrašai: 792 | Karma: +309/-7 | Lytis: Vyras
16 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus lg
Bitė
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #13 Įrašytas: Rugsėjo 12, 2010, 19:13 »
tada nesk meistram, jie irgi nori uzsidirbt

  • SCNTSP

Neprisijungęs KT819GM

VIP narys
*
Įrašai: 2477 | Karma: +394/-0 | Lytis: Vyras
37 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus KT819GM
SCLAB
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #14 Įrašytas: Rugsėjo 13, 2010, 22:08 »
Hm, nuo kada phoenix neveikia ant >XP>Vista>W7???
I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.
Albert Einstein

Neprisijungęs Bizalas

Naujokas
*
Įrašai: 18 | Karma: +0/-0
9 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Bizalas
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #15 Įrašytas: Rugsėjo 27, 2010, 10:35 »
labas o su J.A.F programa eina flasint nokia c5 nes RM-645 nelabai randu pasirinkt?

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3171 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2157 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #16 Įrašytas: Rugsėjo 27, 2010, 11:58 »
labas o su J.A.F programa eina flasint nokia c5 nes RM-645 nelabai randu pasirinkt?
ini failiuką reikia naują įkelti , tada atsiranda sąraše naujausi modeliai. O šiaip phoenix rekomenduočiau naudoti.
  • LG Nexus 5x

Neprisijungęs foxass

Specialistas
****
Įrašai: 1055 | Karma: +23/-48 | Lytis: Vyras
202 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus foxass
I Love It |
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #17 Įrašytas: Spalio 30, 2010, 10:56 »
Using 06.02.002
    Elf2flash 02.33.000 RAW loader...
Patching RAW boot step1...
Patching RAW boot step3...
Sending RAW Loader...
...................Loader Sent!
Stage 2 starting.................................................................Loader Sent!
Stage 3 starting..................Phone prepared OK!
Waiting for the phone to boot...
Searching for phone...
Phone failed to boot in flash mode CMT...


cia dar galima ji paciam sutvarkyt ar jau nebe? telefonas nokia 3110c, rasant softa pirma karta persirase bet po dienos telefonas nusmigo. Tada rasiau dar karta ir rasant antra karta trinant failus ties 7 punktu pastrigo ir atjunge telefona. Dabar norint rasyt fw i telefona raso taip kaip parodyta virsuje
  • c35, 3310, 1208, a50, A35,n95 8gb,6303,N8 ir daug kitu :)
Neimk i galva - imk i burna, neimsi i burna - gausi i galva

Neprisijungęs ads

Žinovas
***
Įrašai: 338 | Karma: +81/-2 | Lytis: Vyras
112 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus ads
SONY ERICSSON FANAS :)
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #18 Įrašytas: Lapkričio 16, 2010, 18:56 »
Kas gali būti per problema jai flashinant 6151 su jaf rašo
JAF version 1.98.62
Detected PKEY: 9000BC25
Card life counter: 99.99%
P-key nokia module version 01.02
FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!
USB Cable Driver version: 7.1.23.0
Changing mode...Done!
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: NONE
PPM Flash file: NONE
CNT Flash file: NONE
APE Variant file: NONE
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-200\

Searching for default location of ini...
Checking path: \Products\RM-200\
Searching for JAF saved location of ini...
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-200\
Scanning ini files...
Searching for default location of ini...
Checking path: \Products\RM-200\
Checking path: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-200\
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-200\rm20030004.100.mcusw
PPM Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-200\rm2003004.10.ppm_e
CNT Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-200\rm20030004.10.image_ctv_lt
APE Variant file: NONE
Languages in ppm: English,German,Lithuanian,Latvian,Russian,Estonian
Backing up CRT...
Detected P-KEY: 9000BC25
P-key nokia module version 01.02
Init usb communication...
Reading IMEI...
C:\Program Files\ODEON\JAF\ProgData\358989010148239_CRT_backup_18141611.pm
Done!
Backup CRT OK!
Detected P-KEY: 9000BC25
P-key nokia module version 01.02
Init usb communication...
Searching for phone...Found
Reading SW version...04.10
Reading battery value...4077 mV
Init usb flashing...
Reading flashid...
CMT: 22FE00EC <=> SAMSUNG (SEC) -> K8S5615ETA
APE: 00000000 <=> Flash -> not detected
Verifing ADL communication... Status byte 2
Scanning selected flash files...
Found CMT ULO server in flash file...
ADL->Loader: Update Application Loader -> Single Chip
Loader len: 225152, CHK: 0x03D5
ADL -> Sending loader...
Fail to send UPD loader...

Tai nokiai kaškas tikrai su softu, nes kai įjungi ji pastringa, bet poto eina kašką daryt. Bėja joje softas omnitelio, greičiausiai buvo kažkada pririštas..
Įrašyta: Lapkritis 16, 2010, 18:29
Su phoenix taippat nepavyksta. Rašo
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Started product mode change
Product mode change complete
Flashing phone
Initializing
Asic CMT: Verifying communication to device...
Waiting for communication response: 2
Waiting for communication response: 1
ERROR: Unable to detect device 0x8401F121. Check USB connection!
ERROR: Failed to set phone to flashmode
All operations completed
Product flashing failed.

Kitus telefonus fleshinant bėdų nėra, tik su juo..

Neprisijungęs foxass

Specialistas
****
Įrašai: 1055 | Karma: +23/-48 | Lytis: Vyras
202 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus foxass
I Love It |
Ats.: BB5 telefonų flash'inimas naudojantis JAF
« Atsakymas #19 Įrašytas: Lapkričio 16, 2010, 22:59 »
Pas mane panasei tas pats buva. arba yra paciam telefone softa versija pakelta ir cia skaitos kaip downgradinims arba yra rimciau kazkur failuose uzlinke nes programa nebepaleidzia kazkokio telefono failo ir nutraukia rasyma
  • c35, 3310, 1208, a50, A35,n95 8gb,6303,N8 ir daug kitu :)
Neimk i galva - imk i burna, neimsi i burna - gausi i galva