Telefonų modeliai > DUK

Siemens Programinės įrangos (FW) atnaujinimas (Instrukcija)

(1/11) > >>

sauliss:
Programinės įrangos (FW) atnaujinimas

Programinės irangos atnaujinimas jūsų telefone, tai panašiai tas pats, kas programinės įrangos atnaujinimas jūsų kompiuteryje.
Atnaujinimas reikalingas dėl:
1) klaidų ištaisymo;
2) telefono darbo greičio padidinimo;
3) naujų galimybių įkėlimo.

Norėdami sužinoti kokia FW versija pas jus telefone, paspauskite *#06#. Ekrane pasirodys telefono unikalus numeris (IMEI). Po to paspauskite kairį navigacinį klavišą. Ekrane pasirodys programinės įrangos versijos numeris (SW version).
--------------------------------------------------------------------------------

Atnaujinimai yra dviejų rūšių: oficialūs (FW) ir taip vadinami serviso (WinSwup). Patys atnaujinimai nesiskiria niekuo, skiriasi tik programos, kurios "sukrauna" atnaujinimus į telefoną.

Oficialūs atnaujinimai paruošti galutiniam vartotojui, t.y. atnaujinimo procesas yra maksimaliai supaprastintas. Atsisiųsti oficialius atnaujinimus galima iš www.benq-siemens.com .

Serviso atnaujinimai (WinSwup) skirti  serviso centrams. Jie turi keletą privalumų:
1) siuntimo į telefoną greitį galima pasirinkti net iki 921600;
2) ne su kiekvienu kabeliu galima sukrauti oficialų FW į telefoną. Naudojant serviso atnaujinimą dėl kabelių problemų kyla rečiau;
3) jeigu atnaujinimo metu dingo elektra arba "pakibo" kompiuteris, tai atgaivinti telefoną su oficialia versija greičiausiai nepavyks, o serviso atnaujinimas susitvarkys  su šia užduotimi be problemų.

Atminkite, kad oficiali ir serviso atnaujinimų versija mikrokodo atžvilgiu visiškai nesiskiria.
-------------------------------------------------------------------------------

Programinės įrangos atnaujinimo eiga

Atnaujinimas su oficialia FW versija

Parsisiunčiame atnaujinimą iš interneto. Paleidžiame programą, pvz.: failą CX65250300.xbz_update.exe (tai telefono CX65, 25 atnaujinimo versijos su lietuviu kalba failas).
Pasirenkame kalbą (lietuviškos instaliacijos nerasime), spaudžiame START. Sutinkame su licenzijos sąlygomis, spaudžiame CONTINUE. Tada prijungiame kabelį prie telefono ir vėl spaudžiame CONTINUE. Programa atliks telefono paiešką visose COM jungtyse ir jei telefonas bus aptiktas, tai aparatas išsijungs ir prasidės atnaujinimas. Tuo metu (apie 30 minučių), kompiuteriu geriau nedirbti. Pasibaigus atnaujinimui, telefonas įsijungs.
Jei programa telefono neaptiks (priežastys gali būti įvairios), tai jums pasiūlys rankinį atnaujinimo režimą.
Tada jums reikės išjungti telefoną ir paspausti mugtuką CONTINUE. Nurodyti COM jungtį, prie kurios prijungtas jūsų telefonas (neužmirškite, kad nors kabelis ir USB, bet telefonas jungiamas prie emuliuojamo COM porto (dažniausiai COM3)), spaudžiame CONTINUE. Pasirodys perspėjimas "Po užklausimo įjunkite telefoną. Laikykite mygtuką nuspausta tol, kol prasidės duomenų siuntimas". Spaudžiame  CONTINUE ir po perspėjimo laikome nuspaustą telefono įjungimo/išjungimo mygtuką. Jei programa aptiko telefoną, tai prasidės atnaujinimo procesas. Toliau viskas tas pats kaip ir pirmu atveju.
-------------------------------------------------------------------------------

Atnaujinimas su serviso (WinSwup) versija

Dabar apie serviso versijos instaliavimą. Parsisiunčiame instaliacinę programą. (Failas vadinsis panašiai: cx65250300.xbz_service.exe). Paleidžiame šią programą. Pradžioje mums reikia pasirinkti jungtį, kur prijungtas telefonas. Tam spaudžiame mygtuką SERIAL CONFIG ir pasirenkame teisingą COM jungtį. BAUD dalyje, pasirenkame informacijos perdavimo greitį. Pasirinkimo variantų labai daug, bet tiksliai galima pasakyti, kad bet koks kabelis dirbs 115200 greičiu (išskyrus, žinoma, DCA540, nes jis visai netinka FW atnaujinimui). Kuo didesnį greitį palaiko jūsų kabelis, tuo greičiau atnaujinimo procesas pasibaigs. Jei norite paeksperimentuoti, galite išbandyti įvairius variantus. Jei jus pasirinksite greitį, kurio jūsų kabelis nepalaiko, tai atnaujinimas paprasčiausiai neprasidės. Parinkimo būdu, jūs sužinosite, kokį greitį palaiko jūsų kabelis. Pasirinkę jungti ir greitį, spaudžiame OK. Toliau, priklausomai nuo kabelio, galimi keletas veikimo variantų.

Pirmas variantas
Jūs paprasčiausiai prijungiate kabelį prie įjungto telefono ir programoje WinSwup 32 spaudžiate mygtuką START. Jeigu atnaujinimas prasidės - viskas, tuo jūsų darbas baigtas, galite pailsėti. Proceso pabaigoje telefonas įsijungia. Tada galima atjungti kabelį ir naudotis telefonu.

Antras variantas
Jeigu jums nepasisekė ir po mygtuko START paspaudimo pasirodė užrašas "No answer from Mobile, maybe not with new Update-Concept ?" arba "Error on waiting for Ack EOT", tai darome sekančiai.

Išjungiame telefoną. Programos dalyje PRE-CHEK padedame varnelę prie SKIP.
Toliau visus veiksmus  reikia atlikti labai greitai:
1. Programoje paspaudžiame START.
2. Prijungiame kabelį prie telefono (iš principo šioje vietoje gali prasidėti atnaujinimas. Jei neprasidėjo, atliekame 3 veiksmą).
3. Trumpai paspaudžiame telefono įjungimo/išjungimo mygtuką, tik taip, kad telefonas neįsijungtų.
Tarp 1 ir 2 punktų, bei tarp 2 ir 3 punkto turi praeiti ne daugiau kaip 0,5 sekundės, kitaip atnaujinimo procesas neprasidės. Toliau viskas vyks kaip aprašyta aukščiau.
-----------------------------------------------------------
Atsiminkite, kad atnaujinant telefono programinę įrangą bet kokiu būdu ir su bet kokia programa telefono akumuliatorius turi būti užkrautas ne mažiau kaip 70%.
Rekomenduoju prieš atnaujinimą perkrauti ir kompiuterį, ir telefoną.

Atnaujinant programinę įrangą visi naudotojo duomenys išlieka, t.y. adresų knyga, melodijos, SMS ir t.t.

Zakix:
Tikrai reikalinga informacija, ACIU! Butent tokiam kaip man, nes as dar pats nieko nebandau daryt. Nei softo perrasyt nei pachint ;D (garantija varzo)

Kur viskas radai? ;D

Iceman:
Tikrai nebloga instrukcija kaip atnaujinti. Be to issamiai paaiskinta kuo skiriasi WinSwup nuo nuo paprasto atnaujinimo. Belieka tik padekoti Sauliss uz darba  :)

CRONUS:
Va as ir galvoju ar nereiktu vel ijungt "Karma" funkcijos
Jei pastebejot padariau netgi "Dazna tema" ;)
Tikrai gerai pasistenge Sauliss ;)

sauliss:
Tikrai reikalinga informacija, ACIU! Butent tokiam kaip man, nes as dar pats nieko nebandau daryt. Nei softo perrasyt nei pachint  (garantija varzo)
Kur viskas radai?

Mane taip pat varžo ta garantija, tačiau vakar neiškentęs susidėjau FW25.
O informacijos internete, ypač rusiškuose puslapiuose, pilna apie viską.

Navigacija

[0] Pranešimų sąrašas

[#] Kitas puslapis

Eiti į pilną versiją