mobiles.lt

Autorius Tema: Help del PC!!!  (Skaityta 11931 kartus)

Neprisijungęs ferrariukas

Moderatorius
*
Įrašai: 192 | Karma: +5/-1 | Lytis: Vyras
5 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus ferrariukas
Marius |
Ats.: Help del PC!!!
« Atsakymas #20 Įrašytas: Kovo 02, 2007, 21:11 »
Nešk tą HDD į garantinį, nes esmė gali buti ta:

1) Kad tu jį buvai sutrenkęs ir susitrenkimo metu nuskaitimo galvutė trenkėsi į diską ir taip atsirado mikroskopinių nuoplaišų, kurios laikui bėgant suėdė tavo HHD takelius.
2) Gal kada buvai išardęs diską, atidaręs apsauginį dangtį? Jei taip tai jam momentaliai šakės, nes pateko oro su dulkėmis (įprastomis sąlygomis viename oro dm3 yra apie 3000-5000 dalelių dulkių, didesnių kaip 1mkm.), o bet kokia dulkė gali sugadinti HDD, nes kietųjų diskų skaitymo-rašymo galvutė skraido virš magnetinio paviršiaus 0,1 -0,5 mkm atstumu.
3) Gal tavo HHD senas, tai gali buti kad susidėvėjo magnetines plokštelės... Mirusių sektorių pas tave nėra ištikro, bet del plokšteliu taip atrodo.
4) Buvo dingusi elektra nekarta veikiant HDD, tai ir gadina magnetini paviršių, nes skaitymo-rašymo galvutė nusileido ne "parkavimo zonoje" o, ant magnetinio paviršiaus. Pasekmės tokios pat kaip ir sutrenkus veikianti HDD.
5) Gal naudojiesi HHD išjungimu darbo pauzes metu (BIOS ACPI)? Tai ir pagreitina galvučių devėjimasį, nes padidėja galvučių parkavimo skaičius...

Šiais avėjais HDD nėra taisomi, jei yra garantinis, tau pakeis. Bet yra viena kita firma, kuri taiso tokius HDD, bet įkainiai nuo 50lt - 6000lt, tiksliau netaiso, bet gelbsti prarastus duomenis :)

@Wyshniukas - nemanau kad tai ir imanoma, pasiulumas ant kokio senesnio pc 'low level format'

Gali naudoti ´Disk Manager¡ žemo lygio formatavimo programos, jos teoriškai gali padėti esant nemechaniškiems pažeidimams, bet žiūrėk kad nebūtu formatuojamos servo sritys, nes tada HDD sugadinsi nepataisomai  :)

@bronius - vilkelio efektas ok, taciau su HDD neimanoma, nors ir 1 Kw subwoofer pastatyk prie jo, del hardo konstrukcijos. Jei HDD neisisuka iki reikiamo greicio per 5 sec, yra automatiskai stabdomas ir plug&paly bios priskiriamas kaip netinkamas irenginys, jei esi kada issiardes HDD (nera ten jokiu duju, tik vakumas) ir pabandytum pristabdyt pirstu besisukanti diska, suprastum ka as noriu pasakyt. Iscentines jegos toki pat efekta duoda, t.y. stabdo isibegejima ... Taip pat konstrukcija, guoliai, zingsninis motoras tokios issibalansavimo galimybes nesuteikia. Bet maitinimo bloko ventiliatorius ... heh, pas mane darbe 3 pc, po kokias 10 - 20 sec kaukia kol issibalansuoja :)

1) Prie ko čia bronius?  :D Nepagavau?

2) Žmogau esu išardęs ir ne viena HDD, tam tikras oro kiekis turi būti normaliam galvučių darbui, tik šis oras arba dujos turi būti pakankamai švarus. Tai pat jei ardei, turi žinoti kad tarp HDD yra oro filtras oro valymui nuo dulkių. HDD įrenginys turi angą, skirtą oro slėgio išlyginimui HDD išorėje ir viduje. Oro filtras neleidžia patekti dulkėms per tą angą į HDD vidų.:) Ir dar bendram įsilavinimui: skaitymo-rašymo galvutė pasinaudodama aerodinamine pakilimo jėga, kuria sudaro ORO molekulės skraido virš magnetinio paviršiaus 0,1 -0,5 mkm atstumu.

4) Nuo kada šiuolaikiniuose HDD naudojami ŽINGSNINIAI VARIKLIAI??? Pirmieji HDD įrenginiai galvučių pozicionavimui naudodavo žingsninius variklius, bet dėl nepakankamo pozicionavimo greičio šie varikliai buvo pakeisti pozicionavimo ritėmis (Voice Coil).

5) Ūžia tikrai ne maitinimo bloko interkuleris, jei nori prieš PC paleidimą įkišk vielos gabaliuką ir sužinosi tiksliai, gal pas tave ir interkuleris kaltas, negaliu garantuoti. Manau kad šis defektas atsiranda dėl hidrodinaminių guolių, kažkas su jais ne taip :)
Nežinau, bet esu matęs su tokiais simptomais tik SAMSUNG HDD. Jei kas pamenat ar turite senesnius HDD, tai jie ir taip kelia didelį triukšmą. O pritaikius hidrodinaminių guolių technologiją, HDD tapo beveik negirdimi.


kokiu softu galima patikrint ar HDD yra bad sectoriu?

Tau reikia "ScanDisk" ar "Norton Disk Doctor", bet jei pas tave naujesnis HDD, tai nieko tau neparodys šios programos tol, kol nebus pasiektas didelis pažeidimas, nes diskai dirba pagal S.M.A.R.T. technologiją, kuri pažymi tokius sektorius, pažymi kaip neteisingą sektorių, jį užmaskuoja ir įsirašo į tam skirtą 16kb saugyklą (dabar tikslaus pavadinimo ir tikslios talpos nepamenu), pati sistema sugadintus sektorius pastebi tik tada, kai ta saugykla būna perpildyta. :) Paslėptų neteisingų sektorių sąrašą gali parodyti tik specialios programos, dirbančios pagal diskinių kaupiklių S.M.A.R.T. technologiją. Dažnai tokios programos gali dirbti tik su vieno gamintojo diskiniais kaupikliais. Tai daugiau tiksliai tau pasiūlyti be mano paminėtu programų - negaliu. Dar pridedu vieną programytę, gali išbandyti ją, ji dirba pagal S.M.A.R.T technologiją  :)
  • +37063954103
Rašau diplominį...

Neprisijungęs Sxcool

Patyręs naujokas
**
Įrašai: 95 | Karma: +1/-3 | Lytis: Vyras
4 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Sxcool
Just do it... :D
Ats.: Help del PC!!!
« Atsakymas #21 Įrašytas: Kovo 03, 2007, 00:30 »
Thanx, nei vienos klaidos, nei vienam is 3 pc :D

Neprisijungęs ferrariukas

Moderatorius
*
Įrašai: 192 | Karma: +5/-1 | Lytis: Vyras
5 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus ferrariukas
Marius |
Ats.: Help del PC!!!
« Atsakymas #22 Įrašytas: Kovo 03, 2007, 20:51 »
Prašum, visada malonu padėti  ;)
  • +37063954103
Rašau diplominį...

  • SCNTSP

Neprisijungęs KT819GM

VIP narys
*
Įrašai: 2477 | Karma: +394/-0 | Lytis: Vyras
37 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus KT819GM
SCLAB
Ats.: Help del PC!!!
« Atsakymas #23 Įrašytas: Kovo 06, 2007, 16:25 »
Na paskaitei normaliai kazkur manau :) siaip esmei neatrodo kad jei atstumas tarp galvutes 0,1 mkm, o dulke kad ir 1 ar tai 2 ir daugiau, tai ji bus paprasciausia nustumta? Del ko sakiau kad zingsninis ... iprotis, kadangi hdd skaiciuojasi kiek apsuku motoras padaro per minute, todel sorry kad ne taip issireiskiau, nes ne pozicionavima turejau galvoje. Galu gale, esu menesi pralaikes adara veikianti hdd, ir manau jei vel ji istraukciau is stalciaus nekiltu daug problemu. Zinoma tai negarantuoja ilgalaikio ir stabilaus darbo, bei garantiju kad viena diena tie duomenys nedings, taciau ...

p.s. taip, esu mates HDD Cdrom dydzio, kuriu galvutes buvo valdomos tiksliais zingsniniais motorais, taciau greitis ... heh patys suprantat. O del broniaus, nzn, sapnavau, nepyk :), o kad pas mane cooleriukai uzia, ta zinau 100% kadangi bent dulkes reiktu rast laiko isvalyt per kelis metus :)
I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.
Albert Einstein

Neprisijungęs ferrariukas

Moderatorius
*
Įrašai: 192 | Karma: +5/-1 | Lytis: Vyras
5 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus ferrariukas
Marius |
Ats.: Help del PC!!!
« Atsakymas #24 Įrašytas: Kovo 06, 2007, 21:35 »
Užsiimu aš su tais dalykais, duomuos, kaip tu su telefonų taisymu užsiimi, aš taip su PC pradedu  :) Tad truputi buvau supykęs ant tavęs, tai ir išdėsčiau savo mintis  ;)
Realiai mąstant turi nustumti tas dulkes, bet jei nenustums, jų per daug bus ar pan, tai pradeda pažeidinėti disko dangą, dėvisi galvutė... Tai kenkia:)
Esam su draugais praardę keletą 150Mb, 1Gb, dar lygtais 20Gb talpos HDD, tai po surinkimo veikė toliau, bet po kokio laiko visi užsilenkė :)
Tavasis ir turėtu veikti kurį laiką, bet manau užsilenktu greit :)
Šiaip nesu ardęs senos kartos HDD su žingsniniais varikliais, bet norėčiau pabandyti  :)
Dėl Broniaus? Pasitaiko  ;)
  • +37063954103
Rašau diplominį...