mobiles.lt

Autorius Tema: Informacija pradedantiesiems  (Skaityta 4645 kartus)

Manntas

Svečias
Informacija pradedantiesiems
« Įrašytas: Balandžio 03, 2008, 22:53 »
Šią temą aš sukūriau naujokams, kurie nežino, kas yra tie patchÿai, nežino kas tas testpoint ir panašūs dalykai. Viską parašiau vienoje vietoje, kad būtų paprasčiau susigaudyti kas kaip ir kad nereikėtų kiekvienoj temoj uždavinėti tokių klausimų, kaip ‚Kas tas patch‘as?‘
Čia kalbėsiu apie Siemens telefonus, viską aiškinsiu, kas susiję su Siemes‘ais.Jeigu ką parašiau ne taip, pataisykit mane.

PATCH‘AI

Kas tai yra paklausite jūs? Patch‘as yra toks dalykas, kurį įrašius į telefoną, jame kai kas pasikeičia, pvz.: klaviatūros užrakto paveikslėlis arba atrakinami paslėpti telefono diskai. Patch‘ais galima pakeisti tai, ko paprastai telefono nustatymuose tikrai nerasi. Patch‘ai yra skirtomi į dvi grupes: grafinius ir sisteminius. Sisteminiai skirstomi į dar dvi grupes: paprastus ir pažengusius. Paprastaisiais dažniausiai pakeičiama tekstinė informacija, o pažengusiais-kas nors rimtesnio. Norint kurti grafinius patch‘us Siemens telefonams jokių programavimo žinių nereikia, užtenka turėt programa SPC3, laidą DCA-510 ir Siemens telefoną. Norint kurti sisteminius patch‘us reikia turėti daug programavimo žinių, kas ne kiekvienam įkandama.
Patchinama yra su programa V_klay. Joje viskas yra aprašyta kaip ką daryti.

EEPROM

Tai telefono atminties vieta, kurioje yra saugomi telefono nustatymai. Daug jų yra užslėpta ir iš telefono jų nepasieksi. Jeigu padarysi juos matomais telefone, nežinodamas ką darai, gali sugadinti telefoną, nes kai kurie nustatymai čia yra skirti ne modeliui, o pačiam telefonui, tad jei ką pridirbtum, gali neatpažįstamai pakeisti telefoną.

TESTPOINT

Pats neseniai sužinojau kas tai per velnias. Testpoint tai yra telefono ardymas ir jo taisymas, pjaunant pagrindinės plokštės takelius ir ten kažko darymas. Aukščiau rašiau apie eeprom. Testpoint gali tekt daryt tada, kai ką nors pridirbi eeprom‘e. Dar gali tekt daryt tada, kai pvz., į telefoną įrašai netinkamą programinę įrangą, (kas tai yra parašysiu žemiau). Na tarkim turi cx65 ir nori perdaryt į cx75. Neišeis, nes cx75 plokštėse kai kas skiriasi, skiriasi kameros raiška, be to, yra atminties kortelės lizdas, ko nerasi cx65.
O pvz. CX65 perdaryt į CX70 eitų, nes šie telefonai beveik identiški.

PROGRAMINĖ ĮRANGA

Programinė įranga, arba sw(software), fw(firmware) yra beveik tas pats, kas kompiuteryje ¥Windows´. Skirtumas tik tas, kad telefone ne operacinė sistema, o taip vadinama platforma. Nauji telefonai turi instaliuotą operacinę ¥Windows Mobile´ arba ¥Symbian´.
Siemens‘uose, pvz.:cx65-tame yra programinė įranga, kuri turi kelias versijas, pvz. sw41, sw50 ir kt. Versijos skiriasi tuo, kad naujesnėje ištaisytos kokios nors klaidos, kai kas gali būti pakeista.
Programinę įrangą į telefoną galima įrašyti naudijantis programa WinSwup, dar galima naudojantis įvairiais flesher‘iais. Tai sw įrašymo programos.

Tai tiek, manau naujokams iformacijos pakankamai, jei ne papildykite mane.
P.S. Jeigu jau ruošitės modifikuoti savo telefoną patch‘ais, visų pirma pasidarykite telefono sw backup‘ą. Tai programinės įrangos atsarginė kopija, jeigu sugadintumėte telefoną. Ir kai tai padarėte, visų pirma įsitikinkite, ką tas patch‘as daro.

Sėkmės!

  • Forumo Paieška

Neprisijungęs Wyshniukas

VIP narys
*
Įrašai: 7496 | Karma: +255/-0 | Lytis: Vyras
24 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Wyshniukas
Ats.: Informacija pradedantiesiems
« Atsakymas #1 Įrašytas: Balandžio 03, 2008, 22:57 »
http://www.mobiles.lt/forum/index.php/topic,161.0.html - šiek tiek papildomos informacijos apie Siemens terminus.
  • iPhone 8 256GB