Naujienos    »    Apžvalgos    »    Neonode N1
review_neonode_n1.jpg
neonode.gif
neonode-n1-preikis.jpg
n1-back.jpg
neonode_packing.jpg

Neonode N1 Siųsti el.paštu

Visais laikas žmonės mėgo išsiskirti iš kitų. Turėti kažką ko neturi kiti. Šiais laikais toks noras padeda gyvuoti daugeliui kompanijų. Žinoma neatsilieka ir telefonų gamintojai. Jei prieš kelerius metus specialiai Europos rinkai skirtus įvaizdžio telefonus buvo galima suskaičiuoti ant pirštų, o ir patys telefonai buvo ypatingi tik tuo, kad jie buvo neįprasti, kitokie, subtilūs. Noriu iš karto pabrėžti, kad Neonode N1, telefonas apie kurį čia ir rašysiu tikrai nepriskiriamas įvaizdžio klasei, tačiau tikrai negalima teigti, kad tai eilinis telefonas.

Telefonas savo išore kiek primena jau plačiai mūsuose paplitusį - Samsung D500.Tačiau taip tik iš pirmo žvilgsnio. Telefonas yra labai nedidelis, o jei jį lyginsime su kitais smartphone klasės telefonas, tai tikriausiai bus pats mažiausias.. 88 x 52 x 21 mm išmatavimai bet kokiam telefonui nėra dideli, jau nekalbant apie telefonus su operacine sistema. Priekyje esantis baltas navigacinis (keturių krypčių) mygtukas neypatingas, žinoma norėtųsi, kad jis butų patogesnis, tačiau problemų tikrai nesukelia. Didesni diskomfortą ekrano apačioje, kairėje esantys du maži (YES ir NO) mygtukai. Jie per maži ir per arti vienas kito. Taip pat aparato šone yra garso reguliavimo mygtukas. Korpuso plastikas nėra ypač geros kokybės, tačiau pagamintas sumaniai, todėl telefoną patogu laikyti rankoje.

Telefonas neturi klaviatūros. Jame nėra standartinių mygtuku, todėl tai labiau delninis kompiuteris. Tačiau nuo delniukų jį skiria tai, kad telefono ekranas spaudomas ne stilusu, o tiesiog pirštais. Net nereikia paliesti pateis ekrano, užtenka pritraukti pirštą maždaug 3mm atstumu. Žinoma ši sistema reikalauja laiko, kad ją perprastum, o ir dar neaišku ar ji turės pasisekimą, nors mano nuomone jinai turi pliusų lyginant su delniniais kompiuteriais. Ar visa tai pasiteisins parodyti gali tik laikas, o kol kas tikrai smagu išbandyti kažką naujo.

Ekranas: TFT, 65-ių tūkst. spalvų, 176 x 220 vaizdo elementų yra toks pat kaip pvz., Nokia 6600. Tačiau nuotraukų peržiūrėjimo režimu gali rodyti iki 252 tūkst spalvų. Žinoma tai gerai, tačiau tada kyla klausymas - ,,Kodel visas telefono meniu nepritaikytas 252 tūkst. spalvų ekranui?´ Na čia manau gamintojai patingėjo, o gal laikas spaudė? Nė neaišku kaip vertinti tokį telefono aspektą, žinoma pusiau išnaudojamas 202 tūkst. spalvų ekranas geriau negu jokio, bet...

Telefone veikia palyginti nauja Windows CE 5.0 operacinė sistema. Visas telefono funkcijas valdo 220Mhz, ARM 922T architektūros procesorius ir 16Mb operatyvioji atmintis. Taigi telefono lėtu pavadinti tikrai negalima, o ir Windows CE 5 Operacinė sistema gerai pritaikyta tinkamai išnaudoti procesoriaus resursus, todėl dabar su telefonu vyksta tikrai sklandžiai ir greitai, žinoma retkarčiais pasitaikančių stabtelėjimų išvengti nepavyksta, tačiau jie beveik nepastebimi.

Į funkcijų paketą įtraukti standartinės ir visiem jau turbūt įprastos Windows programos kaip Internet Explorer ar Windows Media Player, pastarasis tai telefono muzikos grotuvas. Telefonas atkuria MP3/ACC/WMA/WAV garso formatus. Neonode N1 apačioje įrengta 2,5mm ausinių jungtis, taigi, sugedus standartinėms ausinėms nereiks ieškoti tokių pačių. Garso kokybė ausinėse gal labiau priklauso nuo naudojamu ausinių modeliu, tik pasakau, kad telefonas palaiko stereo garsą. Taip pat muzikos galima klausytis per išorinį garsiakalbį - kokybė vidutinė.

Žinoma standartinių funkcijų komplektas kaip WAP 2.0, SMS, MMS žinutės, bei naujas dalykas telefonuose - integruota funkcija leidžianti telefonu naudotis kaip nuotoliniu TV valdymo pulteliu. VGA 0,3mpx (640x480 taškų) foto kameros kokybė manau net prastesnė už kitų telefonų su panašiomis kameromis, nuotraukos atrodo blankios, o toliau esantys objektai - susilieję.

Manau didžiausia šio telefono problema tai jo gavimas. Neonode N1 nerasite pirmam pasitaikiusiame telefonų salone ar su sutartimi pirkti už litą. Vienintelis būdas gauti jį Lietuvoje, tai užsakyti iš užsienio, arba perpirkti iš to kas jau turi. Manau tai šį telefoną daro dar labiau egzotiškesnį. Nors tai ir nėra įvaizdžio klasės telefonas, inkrustuotas brangiausias metalais, tačiau žmonėms mėgstantiems išskirtinumą jis kaip tik. Žinoma ir funkcijų gausa nepalieka jo toli nuo kitų modelių, o ir kaina kaip tokiam sakykim "retam telefonui" nėra didelė. Nusprendusiems jį įsigyti siūlau pasidomėti Neonode n1m modeliu, nes pastarasis yra naujesnis ir turi geresnį funkcijų paketą. Tačiau kaip jau ne kartą minėjau mėgstantiems išsiskirti iš kitų ir turėti kažką unikalaus - tai puikus variantas.


egis 2007-05-05

sweiki turiu ta vadinama neonoda bet neina ant skambucio uzhsidet melodijos , nei wav, nei mp3, ishbandzhiau viska bet per Loudspeekery negroja, per ausines viskas valio groja kaip vejas o per ishoriny garsiakalby ne, ka daryt?

Jūsų komentaras