Naujienos    »    Apžvalgos    »    Siemens S75
review_siemens-s75.jpg
S75 (1).jpg
S75 (2).jpg
S75 (3).jpg
S75 (4).jpg
S75 (5).jpg
S75 (6).jpg
S75 (7).JPG
S75 (8).jpg

Siemens S75 Siųsti el.paštu

Ilgai kopusi stačiais populiarumo laiptais aukštyn, Siemens kompanija išleidusi x75 serijos telefonus galėjo trumpam atsikvėpti (nes po to buvo parduota). Rodės šie telefonai vainikuos ilgus ieškojimų ir bandymų metus ieškant to vienintelio, originalaus, funkcionalaus ir populiaraus modelio. Ar kompanijai BenQ perimus Siemens mobile akcijas kompanija nepradės ristis žemyn - parodys laikas, o kolkas turime vieną iš paskutiniųjų dar nepriklausomos kompanijos kurtų telefonų Siemens S75.

S raidė Siemens mobile gaminiuose visad žymėjo verslo klasę. S klasės modeliai pasižymėjo įmantresniu dizainu, geresniu funkcijų asortimentu, bei, žinoma, didesne kaina nei kiti tos pačios serijos modeliai. Taigi žinant tai, ir x75 serijos sėkmę, rodos, iš Siemens S75 galima tikėtis išties daug, tačiau vis gi šis telefonas ypač populiarus netapo, panagrinėkime kodėl...

Telefonas, kaip dera verslo klasės modeliui, nedidelis ir dailus (išmatavimai: 103 x 47 x 18.5 mm). Matosi, kad šį kartą darbo turėjo ne tik programuotojai, nes sukurtas tikrai dailus ir inovatoriškas kompanijai dizainas.

Kadangi korpusas nėra didelis, tai ir telefono mygtukai nėra dideli, tačiau kaip jie keistai beatrodytų, yra gana patogiai išdėstyti, taigi naudotis klaviatūra didelių sunkumų nekyla. Gal kiek daugiau problemų sudaro du nedideli multimedia ir interneto mygtukai, patalpinti netoli keturių krypčių valdiklio, kurio viduryje yra labai patogus funkcinis mygtukas. Žinomai norėtųsi, kad dauguma mygtukų būtų didesni, tačiau prie klaviatūros gana greitai įprantama ir didelių problemų mygtukų dydis nesudaro. Dešinėje korpuso pusėje yra du garso didinimo ir mažinimo mygtukai, su jais problemų nekyla, jie gana patogūs ir dideli. Kairėje pusėje įtaisyti du: kameros įjungimo/fotografavimo ir PTT (Push to Talk) funkcijos mygtukai, pastarojo reikalingumo deja kolkas įvertinti Lietuvos vartotojams neteks, nes mūsų operatoriai šios paslaugos kolkas neteikia.

Galinėje korpuso pusėje yra 1,3mpx kamera, išorinės antenos jungtis, nedidelė blykstė ir mažytis, plastmasinis, veidrodėlis. Kadangi telefonas nėra didelis, tai laikant jį rankoje įprastine padėtimi, dažnai uždengiamas kameros objektyvas, kas gali būti minusas, jei reikia staigiai fotografuoti. O tai sudaro papildomų keblumų, atsižvelgiant į tai, kamera galėjo būti įtaisyta truputėlį aukščiau. Kameros lęšiai gana giliai įleisti į korpusą, todėl juos netyčia subraižyti nėra taip paprasta.

Apibendrinant – telefono dizainas kiek neįprastas kompanijai, tačiau tikrai nelbogas, telefono valdymas patogus (gal kartais kiek nervina pernelyg maži mygtukai), o pats korpusas tikrai maloniai guli rankoje.

Telefono priekyje yra dar viena kompanijos naujovė – fiziškai didelis TFT, 262 tūkst. Spalvų ekranas. Deja ekrano raiška nėra didelė (132 x 176 taškų) taigi vaizdas ekrane nėra toks, kokį galbūt norėtųsi matyti verslo klasės modelio ekrane, tačiau tikrai neblogas, nors kartais nedideli kvadratukai truputi ir rėžia akį. Nors ekranas ir nėra toks geras kaip pvz., Samsung telefonuose, tačiau daugelį kitų (ypač pagal spalvų atkūrimą) lenkia, deja didžiausias ekrano minusas – nedidelė skiriamoji geba.

Atidarius menių, pirmas dalykas kritęs į akį, tai ikonų išdėstymas. Siemens S75 telefone mums įprastą gamintojo 3x3 išdėstymą pakeitė 4x3. Keturios ikonos matomos vertikaliai ir trys horizontaliai. Toks išdėstymas labai primena Sony Ericsson modelius, tačiau yra patogesnis nei 3x3. Tačiau dėl didesnės talpos dizaineriams teko sumažinti pagrindines meniu ikonėles, o dėl ne itin didelės ekrano raiškos jos neatrodo taip gražiai, kaip norėtųsi.

Pačiame telefone naujienų nėra itin daug: praplėsta vidinė atmintis (20Mb), telefonas palaiko RS-MMC atminties kortelių standartą (kaip priedas pridedama 128Mb talpos kortelė), žinoma yra ir būtiniausios verslo klasės funkcijos, kaip EDGE ir GPRS duomenų perdavimo būdai, Bleutooth ir IrDa moduliai, sinchronizavimo galimybė, wap 2.0 xhtml naršyklė; Na, suprantama, šio telefono gamintojai nepaliko ir be standartu jau tapusių funkcijų, tokių kaip: Java midp 2.0 profilis, skaičiuotuvas, darbų planavimo priemonė, priminimai ir pan.

Taip pat telefone yra mp3/acc muzikos bylų grotuvas, kokybė per standartines ausines – gana vidutinė, tačiau per garsiakalbį (jei klausoma vidutiniu garsumu) skamba gana švariai ir lenkia kai kuriuos kitų gamintojų modelius.

Siemens S75 turi integruota ATI čipą. Lyginant su M/CX 75 modeliais telefonas veikia sparčiau, sparčiau kraunamas menių, greičiau atidarinėjami įvairūs punktai, sparčiau veikia JAVA žaidimai (kurie dabar gali veikti neaktyviuoju rėžimu, o, tarkim baigus pokalį, būti vėl įjungti)

Siemens S75 nėra pirmasis kompanijos gaminys išleistas su megapikseline kamera, deja nėra ir geriausias. Siemens S75 nors ir būdamas verslo klasės modeliu, negali mums pasiūlyti geresnės kameros nei M/CX 75. Nors telefonas ir daro 1280x1024 raiškos nuotraukas, tačiau kokybės tai neprideda. Nuotruakos neryškios, tolimesni objektai (ypač kampuose) išsilieję. Foto kokybė žymiai prastesnė nei kitų telefonų su 1,3 mpx foto kamera pvz., Nokia 6630,6230i,Sharp Gx30,o siemens S75 foto kokybę kai kuriais aspektais netgi galima lyginti su telefonų turinčių tik 0,3mpx raiškos foto kameras, taigi megapikselinė kamera yra daugiau reklaminis triukas, negu rimtas technologinės pažangos panaudojimas. Ko manau neturėtų pasitaikyti verslo klasės telefonuose.

Siemens S75 galima filmuoti 176x144 raiškos vaizdo įrašus, kurių trukmė priklauso nuo atminties kortelėje esančios laisvos vietos. Įrašų kokybė vidutinė, tačiau galimybė žiūrėti video įrašus per visą ekraną, tikrai verta dėmesio.

Telefonas komplektuojamas su Li-Ion 750 mAh talpos baterija, kuri, sutikite, nėra talpi. Gamibtojų teigimu budėjimo rėžimu telefonas turėtų nepakrautas išbūti iki 250 valandų, o pokalbio rėžimu – iki 5-ių val. Tokie skaičiai verslo klasės telefonui irgi nėra geri.

Taigi kodėl telefonas netapo populiarus? Manau didžiausia (ir dažniausia mobiliųjų telefonų nesėkmės priežastis) prastas kokybės ir kainos santykis. Telefonas nepasižymi geru ekranu, geros kokybės foto kamera ar didele funkcijų gausa, o naujasis dizainas sukėlė gana prieštaringų vertinimų. Pirkdamas verslo lasės telefoną, kurių kainos prasideda nuo 1000Lt pirkėjas tikisi gauti maksimalų dizaino, kokybės ir funkcijų derinį. Jei Siemens S75 būtų tarkim Siemens CX75 ir kainuotų keletu šimtų litų pigiau, jis tikrai garbingai galėtų įsitvirtinti mobiliųjų telefonų rinkoje.


wygantas 2007-01-29

as parduodu sita tel.

Jūsų komentaras