Naujienos    »    Apžvalgos    »    Motorola L7
review_motorola-l7.jpg
L7 (1).jpg
L7 (2).JPG
L7 (3).jpg
L7 (4).jpg
L7 (5).jpg
L7 (6).jpg
L7 (7).jpg

Motorola L7 Siųsti el.paštu

Kiekviena kompanija atradusi sėkmingą funkcijų, dizaino ar programinės įrangos naujovę stengiasi kuo greičiau integruoti ją rinkoje išleisdama kuo daugiau telefonų. Žinoma ne išimtis ir Motorola kompanija. Pagaminusi sėkmingą Razr stiliaus telefoną šį dizaino sprendimą sėkmingai taiko ir toliau, tačiau ar sėkmingam telefonui užtenka tik išskirtinio dizaino?

Motorola L7 yra sekantis L serijos telefonas po L6. Šiame modelyje kūrėjai pasidarbavo ne tik pritaikydami Razr dizainą žemesnės klasės telefonams, bet ir nepamiršdama pagerinti modelio funkcionalumą.

Telefono išvaizda, kaip ir reikėjo tikėtis, beveik nepriekaištinga. Nors žinoma visų skoniai skirtingi, taigi kiekvienas gali rasti prie ko prisikabinti, bet apie viską nuo pradžių.

Telefonas - kaip jau tapo įprasta – nedidelis, tačiau ypač į akį krenta jo plonumas (išmatavimai: 113 x 49 x 11.5 mm), žinoma modelis nėra visiškai mažas, kas manau nėra didelis minusas, nes tokios dimensijos puikiai tinka įvairiems dizaino sprendimams. Puikiai padirbėta su klaviatūra žinoma kai kuriems vartotojams gali nepatikti kiek nestandartinė klaviatūros forma (mygtukai ne išsikišę iš korpuso, o išdėstyti ant vienos plokštelės), tačiau tai ir yra išskirtinis Razr, o dabar jau ir Silvr serijos bruožas. Net keista, kaip gamintojai į gana nedidelį korpusą sugebėjo sukišti gana nemažus mygtukus. 12 skaitinių mygtukų gana patogūs, gal stambesnių pirštų "savininkams" ir gali kliūti 1 4 ar 7 mygtukai, tačiau horizontaliai eilės puikiai atskirtos. Mygtukai spaudosi minkštai ir patogiai. Trys Du navigaciniai, meniu bei pokalbio pradžios ir pabaigos mygtukams taip pat jokių priekaištų neturiu. Deja keturių krypčių valdymo rodyklės ir funkcinis mygtukas tarp jų nėra tokie patogūs kaip norėtųsi. O juk jais naudotis teks dažniausiai. Gerai nors tiek, kad lyginant su L6 modeliu rodyklės patogesnės, tačiau vis tiek nepakankamai.

Kairėje korpuso pusėje yra Garso didinimo/mažinimo mygtukai, bei gana patogūs mygtukas, kurio reikšmę vartotojas gali nustatyti pats, kas, sutikite, dažnai praverčia.

Kairėje pusėje yra kameros mygtukas, kuris esant galimybei naudotis PTT (Push To Talk) ryšiu gali jį aktyvuoti, mini-usb jungtis ir atminties kortelės jungtis.

Telefono gale, pačiame korpuso viršuje, yra VGA 0,3 megapikselių foto kamera, bei nedidelis garsiakalbis. Patiko tai, kad kamera yra pačiame korpuso viršuje, todėl sumažėja galimybė netyčia ją uždengti fotografuojant.

Apibendrinant – telefono korpusas yra patogus naudoti, bei atrodo tikrai solidžiai. Puikiai dera juoda ir sidabro spalvos, bei ryškiai mėlynas apšveitimas.

Nuo ankstesniojo L6 modelio pagerintas ir telefono ekranas. Rodos pagaliau gamintojai suprato, kad žmonės žiūri ne vien į telefono korpusą. 256-ių tūkstančių spalvų, TFT, 176 x 220 vaizdo elementų ekranas palieka tikrai gerą įspūdį, ir jei L6 modelio vienas iš minusų buvo prastos kokybės ekranas, tai L7 tas minusas puikiai paverstas pliusu. Ekranas nublanksta prie tiesioginių saulės spindulių, tačiau informacija vis tiek įžiūrima.

Peržvelgus Motorola L7 funkcijų sąrašą puikiai matosi, kad Motorla moka mokytis iš savo klaidų. Jei Dar vienas Motorola L6 minusas buvo nepraplečiama atmintis, tai L7 šis trūkumas irgi ištaisytas. Telefonas komplektuojamas kartu su 64-ių Mb Trans-Flash atminties kortele. Deja Motorola nėra linkusi atsisakyti brangių ir palyginus nepopuliarių Trans-Flash kortelių, kas užsimaniusiems ją įsigyti gali sukelti nedidelių sunkumų, mat šių kortelių populiarumas neprilygsta pvz., MMC Kūrių galima rasti vos ne kiekvienoje kompiuterių parduotuvėje. Dar vienas Tras-Flash kortelių minusas, tai jų talpa, kuri siekia tik iki 512Mb.

Programinės įrangos atžvilgiu – telefone nieko naujo nėra. Tokį patį menių matėme Motorola v360, e389 ir daugelyje kitų modelių, tokį jį matome ir L7. Telefonas turi bluetooth 1.2 ryšio palaikymą, java midp 2.0 profilį, 10Mb vidinės atminties, Integruotą mp3 muzikos bylų grotuvą (mp3 bylas galima naudoti kaip skambučio ar trumpųjų žinučių melodiją), T9 teksto įvesties žodyną, 3gpp vaizdo bylų grotuvą (koduotų mpeg4 algoritmu). Apibendrinant visas telefono funkcijas jis labai primena Motorola e398 – gana mūsuose populiarų, tik su nauju dizainu ir, deja, didesne kaina.

Telefonas kompelktuojamas su Li-Ion 820 mAh talpos baterija. Gamintojų teigimu pokalbio metu telefonas turi nepakrautas veikti iki 4-ių valandų, budėjimo rėžimu – iki 450 valandų.

Sunku pasakyti ar telefonas taps populiarus. Manau didžiausią įtaką tam turės jo kaina, kuri kolkas yra 799Lt salonuose, o tai manau nėra daug neseniai pasirodžiusiam telefonui. Dizaino atžvilgiu už panašią kainą telefonas konkurentų neturi, tačiau kiek nuvilia faktas, kad jis neturi daug naujovių lyginant su ankstesniais Motorola gaminiais. Vertinantiems telefono išvaizdą ir ieškantiems stilingo gaminio, bei nenorintiems išleisti telefonui didelių pinigų (pvz., V3 modeliui) – Motorola L7 puikus variantas, žinoma nenuvils jis ir ieškančius funkcijų, tačiau tokį funkcijų komplektą galima įsigyti ir už mažesnę kainą.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras