Naujienos    »    Apžvalgos    »    Sony Ericsson W550
review_se_w550.jpg
W550.jpg
W550 (1).jpg
W550 (2).jpg
W550 (3).jpg
W550 (5).jpg
W550 (6).jpg
W550 (4).jpg

Sony Ericsson W550 Siųsti el.paštu

Beieškodama kuo sudominti pirkėjus, Sony Ericsson kompanija atrado Walkman telefonų - specialiai skirtų muzikai - seriją. Žinoma kiekvienas "atradimas" spartina progresą, tačiau Sony Ericsson Walkman serijos telefonai retai jomis pasižymi. Dažniausiai tai būna ankstesnis kompanijos gaminys tiesiog pritaikytas naudoti vietoj nešiojamojo grotuvo. Nors Sony Ericsson W550 - ne išimtis, tačiau vis tiek nepaliktas be "šviežių idėjų".

Ko reikia mp3 grotuvui? Aišku talpios atmintinės, patogaus valdymo, stilingo dizaino ir ilgai veikiančios baterijos.

Ne paslaptis, kad pastaruoju metu mobilieji telefonai stumia iš rinkos pigesniuosius mp3 grotuvus, nes dažnas mobilusis telefonas pasižymi visomis aukščiau išvardintomis savybėmis ir dar taupo vietą jūsų kišenėje. Taigi šie aspektai, mano nuomone, ir yra bene pagrindinė Walkman serijos sėkmės priežastis.

Sony Ericsson W550 yra Sony Ericsson S600 modelio Walkman versija, kuri kaip dažnai nutinka, išėjo geresnė už pirmtaką.

Telefonas labiau ir primena mp3 grotuvą, o ne mobilųjį telefoną. Kompaktiškas 93 x 46.5 x 22.5 mm dydžio modelis puikiai telpa tiek į kišenę, tiek į delną. Žinoma S600 telefone buvusi klaviatūra – palikta ir W550, tačiau abejoju ar kas, apart modelio fanų, tuo apsidžiaugs. Teik S600, teik W550 klaviatūros skaitinė dalis yra paslėpta po ekranu, tačiau skirtingai nei pvz., Nokia 6280 ar Samsung D600 telefonuose klaviatūra ne išstumiama iš po ekrano, o apsisuka 360-ies laipsnių kampų, taip, kad atsidurtų vertikaliai po ekranu. Žinoma dėl to telefonas gaunasi mažesnis kai nesinaudojama klaviatūra, tačiau jos atlenkimas nėra patogus, šiam procesui atlikti reikia daugiau erdvės (kurios dažnai trūksta pilname autobuse ar lifte), kitas problema, tai, kad klaviatūrą gana nepatogu atversti viena ranka, o telefonas, pilnai valdomas viena ranka, sutikite pliusas.

Telefono valdymas kiek nuvylė. Pirma – tai nepatogūs funkciniai mygtukai prie pat ekrano: jei per maži ir per arti suglausi su gretimais mygtukais. Tačiau džiugu, kad 4-ių krypčių valdymo vairalazdė gana patogiai padaryta.

Taip pat kiek nustebino skaitiniai mygtukai. Nors rodos vietos jiems korpuso apatinėje dalyje ir yra pakankamai, tačiau jie nedideli ir labai suspausti, kokiu tikslu čia taupoma vieta – taip ir neaišku.

Kairiame korpuso šone yra klaviatūros užraktos mygtukas, tačiau Sony Ericsson W550 jis panašesnis į mp3 grotuvų užrakinimo mygtukus. Nenorint kad telefonas, netyčia, kam nors paskambintų reikią mygtuką tiesiog pastumti žemyn, klaviatūra atblokuojama pastūmus aukštyn.

Pats telefono korpusas nėra nepatogus, tačiau bendrą įvaizdį gadina ne itin gera klaviatūros atlenkimo sistema.

Telefono ekranas, gal ir nėra pats geriausias, tačiau į jį žiūrėti tikrai maloniau nei į daugumą nokia modelių. 262-iejų tūkstančių spalvų, 176 x 220 vaizdo elementų TFT ekrano puikiai užtenka tiek naršant po menių, tiek peržiūrinėjant skaitmenines nuotraukas, nors, kaip sakoma "tobulumui ribų nėra", todėl kai kuriais atvejais norėtųsi kiek geresnio ekrano (ypač didesnio), tačiau rimtų priekaištų jam tikrai neturiu.

Kaip ir dera Walkman serijos telefonui Sony Ericsson W550 turi stereo mp3 bylų grotuvą bei skaitmeninįradijo imtuvą su RDS teksto nuskaitymo galimybe. Kokybės atžvilgiu labiausiai koją pakiša standartinės ausinės, nors jos ir nėra prastos, tačiau užkietėjusiems muzikos mėgėjams vargu ar įtiks, žinoma tam tikslui galima prijungti specialų perėjimą į 3,5mm jungtį ir prisijungti bet kokias ausines. Garso kokybė tikrai nebloga, puikiai girdimi tiek žemi, tiek aukšti, teik viduriniai dažniai, deja garsui trūksta švarumo, o ir žemų dažnių diapazonas nėra didelis, tačiau prijungus aukštesnės kokybės ausines, šių trūkumų beveik nebelieka.

Žinoma Sony Ericsson W550 aprūpintas tokiomis standartinėmis funkcijomis kaip java midp 2.0 profilis, žadintuvas, darbotvarkė, GPRS duomenų perdavimo galimybe, bei wap 2.0 (xhtml) naršykle. Kiek nuliūdino, kad telefonas nesuderintas EDGE duomenų perdavimo technologija, žinoma žinant telefono klasę to ir neverta reikalauti, tačiau manau šiuolaikiniam telefonui tai jau tampa trūkumu. Taip pat nustebino, tačiau kartu ir nuliūdino telefono atmintis. Sony Ericsson W550 turi 256Mb dinaminės atminties, tačiau deja neturi galimybės prijungti atminties kortelę, kas sutikite tikrai nemažas trūkumas muzikiniam telefonui. Žinoma daugeliui 256Mb vietos gali pasirodyti užtektinai, tačiau geras muzikos grotuvas turėtų būti komplektuojamas bent su 512Mb atmintine, o juolab, kad telefone ne vien muzikas bus laikoma, taigi atminties kortelės palaikymas būtų tikrai nemažas pliusas telefono naudai, bet deja...

Nors Sony Ericsson pastaruoju metu išpopulerėjo pristačiusi keletą telefonų su geromis foto kameromis (SE k5750i; w800i,...), tačiau W550 deja nėra vienas iš jų. Žinoma negaliu labai peikti telefone įmontuotos 1,3mpx skaitmeninės foto kameros, tačiau jos kokybė neprilygsta pvz., W800i modeliui. Tačiau tarp kitų modelių stovi gana garbingoje vietoje. Trumpai apie kamerą: nėra macro rėžimo, kiek per trumpas išlaikymas, prastas baltos spalvos balansas. Savaime suprantama nelyginant kameros su skaitmeniniais foto aparatais, galima pasakyti, kad jinai tiesiog gera, manau ji puikiai tiks įamžinti vieną kitą atostogų akimirką ir vėliau neteks prieš draugus raudonuoti iš gėdos dėl prastos nuotraukų kokybės.

Kadangi Sony Ericsson W550 yra gana naujas modelis mūsuose, tai ir jo kaina nėra tokia, kokios mano nuomone jis būtų vertas. Nes šiuo metu už panašią pinigų sumą išeina ir geresnis telefonas. Tačiau kainai pradėjus kristi W550 turi puikias galimybes tapti itin populiariu telefonu, o talpi vidinė atmintis kai kuriems gali būti ir pliusas, mat pirkti atminties kortelę norisi ne visada.

Sony Ericsson tikrai neblogas telefonas apjungiantis jaunatvišką stilių ir funkcionalumą, deja gal kiek neišbaigtas.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras