Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 7360
review_nokia_7360.jpg
7360_.jpg
7360_ (1).jpg
7360_ (2).jpg
7360_ (3).jpg
7360_noflash.jpg

Nokia 7360 Siųsti el.paštu

Nors NOKIA kompanija ir negarsėja didelių įvaizdžio klasės telefonų asortimentų,o labiau dėmesio vertus modelius galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, tačiau džiugu, kad kompanija nenuleidžia rankų ir nepamiršta ir tų vartotojų, kuriems mobilusis telefonas nėra vien tik ryšio priemonė. Taigi to pasėkoje, pratęsdama 72xx seriją, NOKIA pristatė vieną iš naujosios įvaizdžio klasės serijos telefoną - Nokia 7360.

Jeigu šio telefono pirmtakas (Nokia 7260) buvo gana ekstravagantiškas ir neįprastas kompanijai modelis, tai Nokia 7360 naujovių ieškojimui nebeteikiama pirmenybė, o vietą ji užleidžia solidumui ir patikimumui.

Nokia 7360 dizainas priskiriamas L.Amour serijai. Pats modelio korpusas išmargintas įvairiais augaliniais motyvais, primenančiais renesanso puošybos elementus.

Vos paėmus telefoną į ranką jaučiasi medžiagų kokybė. "Pigios plastmasės" korpusą pakeistas kiek geresnių medžiagų lydiniais, o galinė korpuso dalis – odos imitacija. Savaime aišku, be tai būtina tokio tipo telefonui.

Nokia 7360 valdymas – analogiškas daugumai kompanijos gaminamų telefonų. Deja, kiek nepatiko keturių krypčių valdymo rodyklės. Nors jos ir stilingos, o viduryje esantis kristalo išvaizdos plastmasiškas ir malonūs akiai, tačiau naudotis jais nėra ypač patogų, dėl, kaip ir daugelyje modelių, jų mažumo ir būvimo per arti kitų klavišų.

Kitiems valdymo elementams priekaištų neturiu: 12 skaitinių mygtukų patogūs, kiekvienas truputi išgaubtas, taigi nors jie ir labai arti vienas prie kito, tačiau naudotis jais nėra sunku. Maloni smulkmena, kad funkciniai ir skaitiniai mygtukai atskirti, taigi žymiai patogiau su 1,2 ir 3 klavišais.

Pats telefonas savo dydžiu nieko neišsiskiria iš kitų (išmatavimai: 105x45x18mm; Svoris: 92g.).

Kita akį dažnai patraukianti smulkmena, tai nedidelis medžiaginis pakabukas kairiame telefono šone, jis nėra kuo nors ypatingas, o daugiau eilinis stiliaus elementas.

Taip pat iš klaviatūros elementų galima paminėti įjungimo/išjungimo mygtuką, kuris yra gana patogūs ir kurį kompanijos dizaineriai dažnai užmiršta ir jis lieka npatogus naudojimui.

Žinoma iš įvaizdžio klasės telefono nė neverta tikėtis ypatingų funkcinių naujovių, tačiau vis tiek norisi rasti šį tą nematyto.

Nokia 7360 turi 128 x 160 vaizdo elementų, 64-ių tūkstančių spalvų TFT ekraną. Jis nėra ypatingas, o kokybės norėtųsi ir geresnės.

Telefonas suderinamas su GRPS ir EDGE duomenų perdavimo technologijomis. Turi infraraudonųjų spindulių jungtį, tačiau deja neturi bluetooth sąsajos. Iš tipiškų funkcijų galima paminėti wap 2.0 (xhtml) naršyklę, T9 teksto įvesties žodyną, kalendorių ir kitas jau standartu tapusias funkcijas.

Taip pat telefone yra mp3/acc bylų grotuvas ir stereo FM radijo imtuvas. Deja nenumatyta galimybė išplėsti telefono atmintį su atminties kortele, taigi mp3/acc bylų grotuvas daugiau lieka tik madingu žaisliuku, nors kita vertus šį telefoną veikiausiai mažai kas naudotų vietoj mp3 grotuvo.

Telefone yra integruota skaitmeninė VGA (640x480 vaizdo elementų) tipo kamera. Nuotraukų kokybe telefonas tikrai nedžiugina, taigi kaip į rimtą kamerą į ją žiūrėti net neverta. Žinoma nei pirmųjų telefonų su 0,3mpx foto kameromis kokybė žymiai geresnė, o deja ir ne itin kokybiškas ekranas neleis džiaugtis ryškiomis nuotraukomis net ir telefone.

Ypatingo dizaino telefonai dažniausiai ir turi "ypatingą" kainą. Žinoma nieko čia blogo, nes toks modelis tik dar labiau pabrėžia savininko išskirtinumą. Tik pasirodžius telefonui Nokia 7360 kaina neviršija 900Lt, o po kiek laiko turėtų dar labiau kristi. Taigi mano nuomone Nokia 7360 būtų puikus variantas visiems kam patinka turėti išskirtinį telefoną, nenorintiems tam išleisti daug pinigų ir ne itin reikliems jo funkcijoms. Žinant 7260 modelio populiarumą mūsuose ir 7360 galima prognozuoti šviesią ateitį.


rLz 2007-04-09

jeigu kasnors zinot kaip pakeist siam tlf dangteli,labai prasau pasakykit.. parasykit i e-mail. būsiu lbj dėkngas

Jūsų komentaras