Ne į temą > Kita
Tuktuk.lt
Viliz:
Sveiki,
Iki šios dienos pardavinėjau tik ebay, bet nusprendžiau, kad reikia kažka ir Lietuvoje sukti. Gal galit apšviesti, kaip vyksta pirkimai-pardavimai lietuviškame aukcione tuktuk.lt ? Pagrindiniai skirtumai nuo ebay? Žiūrinėjau ką nusipirkti dabar - radau armani laikrodis už 40LT PIRK DABAR 5lt siuntimas. Kur čia šuo paslėptas? Pasiųlyčiau 40LT, sumokėčiau ir prekė keliauja pas mane, ar kažkas daugiau yra?
Būčiau labai dėkingas jei padėtumėt :)
wixx912:
Aš pats pardavinėju TIK tuktuk'e, nes ebay'uj man būtų per sudėtinga :D
Šiaip iš esmės niekuo nesiskiria, tik apmokėjimu:
yra vienas būdas, kad parduodant Tau tiesiai į banko sąskaitą sumoka pinigus, (perkant tas pats aišku, tik atvirkščiai viskas :) )
o antras - per tuktuk rezervaciją (t.y. Tau užrezervuoja pinigus, pažymi, kad prekę išsiuntei, ir, kai pirkėjas ją gauna, Tu tuos pinigus gauni taip pat, tik dar reikia persivest iš tuktuk sąskaitos į savąją, už tai yra 1lt mokestis).
O daugiau kas - tai, kad paprastai būtina siųsti (jei Lietuvoje) registruotu paštu, nes tik taip galima išvengti sukčių. kiek esu pirkęs, pardavęs, problemų nekilo su tuo.
Atsakau db į klausimą,
po nupirkimo (pirk dabar) arba laimėjimo prekės, reikia pardavėjui žinute nusiųst savo pilną adresą su vardu ir pavarde (aišku jis pats Tau gali pirma parašyt), o tada lauk jo atsakymo su registracijos nr. kurį tikrini www.post.lt ir Tavo siunta keliauja.
P.S. tik aišku dar gi už siuntimą 5 lt primoki :)
Jei jau ebay pardavinėji, manau su tuktuk problemų tikrai neturėtų kilt ;)
Gallardo:
Tuktuk rezervacija tai nesąmonė... Buvo atvejis kai nupirko du telefonus ir atrodo rimtas žmogus su daug teigiamų įvertinimų.. Rezervavo tuos pinigus. Išsiunčiau tel, kai gavo pareiškė, kad abu tel neveikiančius gavo. Tipo vienas įsijungia iki pin kodo ir išsijungia, kitas ryšio negaudo. Nors prieš tai abu tel. veikiantys buvo išsiųsti.. Liepiau gražinti atgal.. Tada prasidėjo gąsdinimai, kad man skundą rašys arba , kad kainą mažinčiau. Primygtinai liepiau siųst atgal ir viskas. O gavos taip, kad per tą laikotarpį, kai tipo jau man žadėjo siųsti atgal , baigėsi rezervo laikas. Pirkėjas susigražino pinigus ir telefonus sau pasiliko.. Likau ir be pinigų ir be telefonų. Dabar jau geras mėnesis kai per tuktuk skundus susirašinėjam su pirkėju. Bet tuktuk'ui giliai *dzin*...
winci:
užsirovei ant sukčiaus... ir skelbimų tinklalapiuose panašių atvejų prisuka. Teko susidurt, ne asmeniškai (tfu tfu tfu) : pardavinėja auto normalų, pigiau nei vidutiniškai, perveda avansą - įkerta ragą - banko sąskaita ant bomžo. Tą patį pradėjo sukt ir su padoresne aparatūra, PS3 ir t.t. - avansas 200-500 litų ir pardavėjas išgaruoja...
1525:
Dar geriau buna, kai atseit susidomi ir sako perves pinigus bet po keliu dienu paraso, kad nesigauna ir praso duot banko prisijungima :D Nu kiti pagalvoja, kas cia tokio gi sakaita tuscia, nieko nepadarys :-\ Ir tik poto susigraibo, kad buvo paimtas greitas kreditas :D