Ne į temą > Kita
Žemų dažnių pasyvaus garsiakalbio stiprintuvas
esnyper:
Ištiko bėda, sudegė mano žemų dažnių garsiakalbio stiprintuvas, durnas būdamas atidaviau už kapeikas pažįstamui... Tuo metu man jo lyg ir nebereikėjo, bet štai vėl reik. Google nieko tinkamo neparodė. Gal paprasčiausia ieškot nemoku. Taigi, paprasčiausia būtų nusipirkti jau "gatavą" ir mėgautis sodriais žemais, tačiau nebūčiau aš, jei pats to stipriako nenorėčiau pasigaminti ;D
Specifikacijos:
Max Power 2x80W
Rated Power 2x60W
Impedance 2x8Ω
Frequency response 40-140Hz
Išėjimas: tulpė
Įėjimas: 4 įėjimai po 2 laidus (raudona-juoda) prispaudžiama, paprasti
Subwoofer tipas: Passive
Gal kas turi/žino kur rasti schemą pagal kurią galima pasigaminti tokio tipo stiprintuvą?
CRONUS:
Gal aš jau kažką primiršęs, bet kilo klausimas.
Per kurią vietą čia žemas dažnis? "Frequency response 40-140Hz"
Būtų bent nuo 20Hz, tuomet suprasčiau.
Gallardo:
Viskas gerai su Hz. O šiaip , nepyk, bet tikrai abejoju ar sugebėtum pasigamint.
esnyper:
Nesakau, kad pats :) Yra žmogus, kuris už kompo "valymą" prižadėjo padėti. Prie to pačio, manau kad mokysiuosi elektronikos, paprasčiausia traukia mane elektronika. Subwooferis kaip subwooferis - lenkiškas, nebaisu eksperementuot :) O ir kaimynus jis palinksmint sugebėdavo ;)
KT819GM:
Kazin ar tave traukia pati elektronika ar tik rezultatas kur sulitavus kazkokias detales su kazkokiom bus bumcikas ;) anyway, jei i tema, siulyciau atkreipt demesi i STK mikroschemas. Viena mikroschema, 10 'kazkokiu' detaliu, viska sulitavus = 2x80 ar tai daugiau W prie 0,X iskraipymo (salyginai). Aisku tam dar reiks kokio tai maitblokio ~30V bei krossoverio kad nupjaut nereikalingus daznius t.y. kad palikt tuos 40-140hz kad bereikalingas triuksmas neatimtu galios.
Kodel cia as apie STK ar panasiai? todel kad sugebetu pasigamint bet kas, bei nereikia ismanyt elektronikos daugiau nei menku pagrindu, kas keiciasi konstruojant 'normalu' audio stiprintuva.