Ne į temą > Kita
Mobiliųjų telefonų baterijos (Li-ion)
<< < (4/6) > >>
ConnectIT:

Sveiki!
Pastebėjau, tokį dalyką. Darbe telefono baterijos indikatorius rodė 1/3 (~33%), o kai gryžau sulytas namo, jau rodo 2/3 (~66%). Ar gali realiai tai būti dėl pakilusio drėgmės lygio. Na, dėl viso ko nuėmiau bateriją ir padžiovinsiu per naktį. Šiaip ir seniau su kitais aparatais yra buvę, kad netikėtai pakyla baterijos indikatorius, aišku, niekada to nesureikšmindavau. Bet jau seniai nėra taip buvę... Ką manote?

P.S. Ką manote apie mane, aš žinau, todėl apsieisiu ir be labiausiai taip manančių narių pašaipų. Ačiū. :)
esnyper:
Man atrodo batareikai gali turėti įtakos oro temperatūros pasikeitimas.
ConnectIT:

Aplinkos (įrangos) temperatūra tikrai įtakoja baterijos veikimą, jos parametrus, gali lemti staigų išsikrovimą arba nežymų įkrovos pakilimą. Bet drėgmė, veikdama kontaktus ar mikres negali lemti klaidingų parodymų (indikacijos)?

Denukas:

--- Citata iš: esnyper  Birželio 20, 2011, 21:32 ---Man atrodo batareikai gali turėti įtakos oro temperatūros pasikeitimas.

--- Baigti citatą ---
Tikrai turi, dar mažas būdamas, nusėdusias batareikas ant radiatoriaus šildydavau, tada į el.bangomis valdomą mašinėlę dėdavau ir dar važiuodavo kokias 10-15 minučių, nors prieš pašildant nė iš vietos nepajudėdavo.
ConnectIT:

--- Citata iš: Denukas  Birželio 21, 2011, 18:25 ---
--- Citata iš: esnyper  Birželio 20, 2011, 21:32 ---Man atrodo batareikai gali turėti įtakos oro temperatūros pasikeitimas.

--- Baigti citatą ---
Tikrai turi, dar mažas būdamas, nusėdusias batareikas ant radiatoriaus šildydavau, tada į el.bangomis valdomą mašinėlę dėdavau ir dar važiuodavo kokias 10-15 minučių, nors prieš pašildant nė iš vietos nepajudėdavo.

--- Baigti citatą ---

Tai dėl temperatūros niekas nesiginčija, mes čia su drėgme bandome išsiaiškinti. ;) Ar lietingas oras gali lemti netikslius baterijos indikatoriaus parodymus. Nes pačios baterijos parametrų garantuotai neįtakoja.
Navigacija
Pranešimų sąrašas
Kitas puslapis
Ankstesnis puslapis

Eiti į pilną versiją