mobiles.lt

Autorius Tema: kam reikalinga funkcija WLAN telefone,ka su jia darit ,kaip ji veike ?  (Skaityta 8080 kartus)

Neprisijungęs ropke10

Naujokas
*
Įrašai: 25 | Karma: +0/-3
5 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus ropke10
paaiskinkite

Neprisijungęs Gallardo

Vyr. Moderatorius
*
Įrašai: 3172 | Karma: +298/-43 | Lytis: Vyras
2158 kreditai Žiūrėti inventorių Siųsti pinigus Gallardo
Ats.: kam reikalinga funkcija WLAN telefone,ka su jia darit ,kaip ji veike ?
« Atsakymas #1 Įrašytas: Birželio 07, 2009, 19:57 »
Truputį juokinga, kad nežinai.

WLAN – tai belaidis vietinis tinklas (Wireless Local Area Network). Wi-Fi (Wireless Fidelity) yra specifinis WLAN tinklų diapazonas, konkrečiai IEEE802.11, dabar dažniausiai naudojamas WLAN tinkluose. Produktas, palaikantis Wi-Fi, praėjęs suderinamumo ir kokybės testus, nustatytus Wi-Fi Alliance. Terminai WLAN ir Wi-Fi dabar naudojami pakaitomis, nes pats paprasčiausias WLAN atitinka Wi-Fi standartą.

Kaip BLUETOOTH, GPRS, EDGE, WCDMA, taip pat ir GSM bei WLAN informacijai perduoti naudoja radijo bangas.

Prisijungimas belaidžio interneto zonoje

Belaidžio interneto zona yra WLAN ryšio šaltinis. Tai viso labo dėžė, kurioje yra 802,11 dažnio radijas, laidais prijungtas prie interneto. Prisijungimas belaidžio interneto zonoje gali būti už dyka arba mokama už prisijungimą. Dažniausia viskas, ką reikia padaryti, tai pakliūti į belaidžio interneto zoną ir automatiškai prisijungti prie interneto. Kai kuriose belaidžio interneto zonose pirmiau gali reikti įvesti prieigos kodą.

Skirtumas tarp visų 802.11 versijų

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) nustato pasaulinius standartus įvairioms technologijoms ir joms atskirti naudoja numerius. Yra keletas WLAN standarto versijų, naudojamų tuose pačiuose NOKIA produktuose.

802.11b: Pirmoji, paprasčiausia ir pigiausia WLAN versija. Ji jungiasi panaudojant nekontroliuojamą radijo ryšį, veikiantį 2,4 GHz dažniu, didžiausias perdavimo greitis - 11 Mbps.

802.11g: šį versija taip pat naudoja 2,4 GHz dažnio juostą, tačiau naudoja ir naują kodavimo technologiją. 802.11g versijos maksimalus greitsi - 54 Mbps.

802,11a: ši versija veikia 5GHz dažniu. Ji naudoja tą pačią , tik pagerintą, kodavimo technologiją, kaip ir 802.11g, o didžiausia greitis - 54 Mbps.

P.S copy paste iš nokia.lt
  • LG Nexus 5x