mobiles.lt

Autorius Tema: Gidas: kaip naudotis "Langais PT"  (Skaityta 2050 kartus)

Manntas

Svečias
Gidas: kaip naudotis "Langais PT"
« Įrašytas: Gruodžio 06, 2008, 18:38 »
Pamaniau sukursiu "gidą", kaip  naudotis lietuviškais windowsais. Nieko nepamanykit, tai tik pokštas:D Ilgą laiką girdint kvailus lietuviškus pavadinimus, norom nenorom gimsta tokios kvailos idėjos:D

Visų pirma turėtumėm žinoti, kaip lietuviškai vadinti šią operacinę sistemą. Windows XP išverus iš anglų kalbos reiškia Langai PATIRTIS (nuo xp-experience). Tad kad visai nenukryptumėm nuo temos vadinkime Langai PT.

PIRMOJI PAŽINTIS SU KOMPIUTERIU

Pirmą kartą išvydę kompiuterį galite sutrikti – tai labai sudėtingas daiktas, kuriuo labai sudėtinga naudotis. Vaizdą į mūsų okuliarus perduoda plastmasinė dėžė- vaizdo perteikimo įrenginys-vaizduoklis. Tačiau didžiausia staigmena tai, kad prie asmeninio kompiuterio galima prijungti daugiau negu vieną vaizdo perteikimo įtaisą!!! Taip, taip!
Didžiūūūūlė dėžė ir yra vadinama kompiuteriu. Prie jos galima prijungti daug išorinių įvairias diagnostines, failų gabenimo ir kitų funkcijų įrenginių, tokių kaip USB flash lazdeles (dar geriau žinomus kaip atmintukus), papildomą išorinį standujį diskinį kaupiklį, lanksčiųjų diskečių skaitiklį, diskasukį ir dar galybę kitų prietaisų.

Kompiuteris valdomas maigykle ir optiniu arba ratukiniu žymeklio pozicionavimo vaizdo perteikimo įrenginyje prietaisu,mažumai žinomu pavadinimu pelė. Niekam nežinoma kokia “pelės” pavadinimo prigimtis. O gal niekas ir nenori žinoti.

Tik nepasiklyskite tarp maigyklės mygtukų!!! Apie kiekvieną jų nerašysime, norėdami išsiaiškinti bazines jų funkcijas, surinkite žodį nebeprisikiškiokopūsteliaudavome, paleiskite silpname kompiuteryje didelių resursų reikalaujantį kompiuterinį žaidimą. Taip išmoksite rinkti tekstą kompiuteriu, naudotis strėliukinių rodyklių pagalba ir iškviesti taip reikalingą windows task manager langą. Sėkmės.

Pamatę optinį(arba ratukinį) žymeklio pozicionavimo vaizdo perteikimo įrenginyje prietaisą (pelę) galite labai sutrikti. Perspėjame, tai gali šokiruoti, tad prieš pirmąkart prisėsdami prie asmeninio kompiuterio pasiimkite su savimi stiklinę vandens.
Kai jau tai padarėte galime pradėti. Štai ji, pelė prieš jūsų okuliarus. Tai neaiškios konsistencijos plastmasės gabalas, turintis dvi, o kartais ir daugiau “pelės ausų” kurias galima spaudyti. Per vidurį yra ratukas kuris skirtas sukinėti, kai pradedate nervintis.
Apačioje dažniausiai išvysime skylę, iš kurios sklinda raudonas lazerio spindulys.
Keista, net nepanašu į pelę.

Na štai, pažintis su kompiuteriu baigta. Manyčiau pirmam kartui informacijos sočiai, gidą pratęsime vėliau!

Sėkmingos pažinties su skaičiavimo įrenginiu žmogaus intelektualiam darbui palengvinti!
« Paskutinį kartą keitė: Gruodžio 06, 2008, 18:41 sukūrė Manntas »