Naujienos    »    Paslaugos    »    „Bitės“ klientai transporto bei daiktų judėjimą gali...
bite_logo.gif

„Bitės“ klientai transporto bei daiktų judėjimą gali stebėti internete Siųsti el.paštu

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ ir UAB „Mobiliųjų sprendimų centras“ pristatė paslaugą „LocTracker“, leidžiančią internetu stebėti transporto priemonių ar kitų vertingų daiktų judėjimą visoje Europoje. Naujoji paslauga pasižymi tikslumu ir funkcionalumu – stebėjimui naudojami palydovinis bei mobilusis ryšiai, o detaliuose žemėlapiuose nuolat fiksuojant buvimo vietą, duomenys pateikiami realiu laiku.

„Neabejojame, kad galimybė operatyviai ir tiksliai sužinoti transporto priemonių ir vertingų daiktų buvimo vietą bei stebėti jų judėjimą bus aktuali ir Lietuvos verslininkams, ir privatiems asmenims“, - sakė „Bitės“ grupės verslo klientų marketingo vadovas Vytautas Kaikaris. Jo teigimu, paslauga išsiskirs ir tuo, kad ja besinaudojantys galės bet kada peržiūrėti bei analizuoti daiktų judėjimo informaciją.

Pasak V. Kaikario, Europos šalyse populiari naujovė bus aktuali transporto, statybos, techninių, kurjerinių, apsaugos ar projektavimo paslaugų bendrovėms, taip pat vertingų daiktų nuoma ar pervežimu užsiimančioms įmonėms.

„Norint naudotis paslauga, tereikia iš „Mobiliųjų sprendimų centro“ įsigyti „Trimble TrimTrac“ GSM/GPS įrenginius, sumontuoti juos transporto priemonėse arba pritvirtinti prie turimų vertingų daiktų ir iš karto internete galima pradėti stebėti jų buvimo vietą bei judėjimą“, - sakė „Mobiliųjų sprendimų centro“ direktorius Vidmantas Liutkauskas. Tokia stebėjimo galimybė suteikiama interneto svetainėje www.locator.lt/loctracker.

„LocTracker“ sistema transporto priemones ir daiktus leidžia stebėti ištisą parą, informacija atnaujinama kas minutę. Judėjimo ir buvimo vietos vaizduojamos skaitmeniniame žemėlapyje, kuris, prisijungus prie interneto svetainės, matomas kompiuterio ekrane. Ten, kur prieinamas GPS signalas, buvimo vieta nustatoma kelių metrų tikslumu. Jeigu stebimas objektas yra pastate ar garaže ir jo nesiekia signalas iš palydovo, naudojama GSM tinklo informacija.

Sistemoje visi judėjimo duomenys išsaugomi, pagal juos automatiškai sudaromos ataskaitos, kuriose pateikiama informacija apie transporto priemonės buvimo vietą tam tikru metu, taip pat nuvažiuotą atstumą, vidutinį bei maksimalų judėjimo greitį. Visi žemėlapiai bei ataskaitos pateikiami internete, todėl į kompiuterį nereikia diegti papildomų programų. Galimybę stebėti transporto priemonių bei daiktų judėjimą turi tik „TrimTrac“ įrenginį įsigijęs asmuo. Be to, šią galimybę jis gali suteikti ir savo partneriams – tai ypač aktualu kurjerių ar krovinių pervežimo kompanijoms. „Trimble TrimTrac“ įrenginio kaina priklauso nuo įsigyjamo įrenginių kiekio. Už paslaugos naudojimą mokamas fiksuotas abonementinis mėnesio mokestis.

Ši paslauga – tai ne pirmoji „Bitės“ ir „Mobiliųjų sprendimų centro“ suteikiama stebėjimo galimybė. 2005 metais bendrovės pasiūlė vietos nustatymo paslaugą pagal telefono buvimo vietą „Locator.lt“. 2006 metų pabaigoje bendrovė kartu su „Mobiliųjų sprendimų centru“ pristatė į telefoną atsisiunčiamų žemėlapių paslaugą „Locator.Maps“.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras