Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 9300
review_nokia_9300.jpg
9300-1.jpg
9300-2.jpg
9300-3.jpg
9300-4.jpg
9300-5.jpg

Nokia 9300 Siųsti el.paštu

Pasiekusi visas įmanomas ir neįmanomas "protingų telefonų" gamybos aukštumas, Nokia ėmėsi brangių klaviatūrinių komunikatorių rinkos įsisavinimo. Pasakysim daugiau, faktiškai kompanija sukūrė naują įrenginio porūšį. Priminsime skaitytojams, kad Communicator serijos įrenginiai išsiskiria savo nemažu dydžiu, svoriu ir funkcionalumu. Vyresnysis šeimos atstovas, Nokia 9500, aprūpintas dviem belaidžio ryšio moduliais, turi skaitmeninę kamerą ir, kas įdomiausia, palaiko duomenų perdavimo protokolą EDGE. Su tokiomis charakteristikomis ir galimybių rinkiniu minėtas komunikatorius virsta į galingą komunikacinį centrą ir gali konkuruoti su dauguma "protingų telefonų" ir kišeninių kompiuterių.

Šiandieninio testavimo herojus skiriasi nuo savo vyresniojo brolio mažesnio dydžio korpusu, priimtinu svoriu (167 g), taip pat jame nėra belaidžio ryšio modulio Wi-Fi. Iš išorės 9300 primena seną mobilųjį telefoną. Solidus dydis, dideli mygtukai, mažas ekranas - pilnam vaizdui trūksta tik išorinės antenos. Gamintojas deklaruoja, kad 128x128 taškų ekranas palaiko 65 tūkst. spalvų. Vistik, vaizdo kokybė gana žema - ekranas atbaido išblukusiomis spalvomis ir mažu kontrastingumu. Skaitmeninė klaviatūra pagaminta vientisu bloku. Virš jos yra keturi programiniai klavišai ir patogi navigacinė svirtelė. Pačiame priekinės dalies viršuje įmontuotas mažas išjungimo mygtukas. Dešinėje korpuso pusėje rasite IR langelį, apačioje - jungtys maitinimo bloko pajungimui ir serijiniam kabeliui. Reikia pastebėti, kad šis modelis komplektuojamas su patogiu stoveliu akumuliatoriaus pakrovimui ir sinchronizacijai su asmeniniu kompiuteriu. Iš kitos pusės, po akumuliatoriaus dangteliu, paslėptas atminties išplėtimo kortelės MMC lizdas. Nesuprantama, kam jį paslėpti viduje, juk korteles galima keisti neišjungus maitinimo. Kur kas logiškiau būtų pakartoti 6630 patirtį ir išnešti jungtį į korpuso šoną. Svarbu paminėti, kad į 9300 komplektą įėjo mažas 128MB talpos MMC atminties modulis.

Atlenktas komunikatorius atrodo visiškai kitaip. Vartotojui atsiveria didelis ir neįtikėtinai spalvingas 640x200 taškų ekranas. Platus ekranas - visos Communicator linijos skiriamasis bruožas. Tokiame ekrane be problemų galima žiūrėti vaizdo medžiagą, redaguoti tekstą ir elektronines lenteles, o taip pat naršyti internete.Telefone nėra lietimui jautraus ekrano, todėl navigacija operacinėje sistemoje vyksta keturių programinių mygtukų, QWERTY klaviatūros ir patogios svirtelės pagalba.

Kitur integruota programinė įranga pasirodė puikiai. Mobilusis biuras lengvai priėmė visus Microsoft Word dokumentus ir atidarė Excel lenteles. Komunikatoriaus klaviatūra proporcinga savo staliniams analogams, todėl darbas su tekstu lengvas ir nevaržomas.

Vartotojas gali panaudoti visas funkcines galimybes tiesiog naudodamasis klaviatūra. Tam tereikia paspausti [Chr] klavišą ir pasirinkti reikiamą žymėjimą, pavyzdžiui, sinchronizacijos ženkliuką ant [+] klavišo. Iš bendrų ergonomikos trūkumų reiktų pažymėti tai, kad nėra vidinės klaviatūros apšvietimo, todėl gana sunku dirbti esant silpnam apšvietimui.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras