Naujienos    »    Paslaugos    »    „Omnitel“ paslauga „Locator“ padės tėvams sužinoti...
omnitel_logo.gif

„Omnitel“ paslauga „Locator“ padės tėvams sužinoti savo vaikų buvimo vietą Siųsti el.paštu

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ drauge su partneriais pradėjo teikti paslaugą „Locator“, kuria besinaudojantys „Omnitel“ tinklo vartotojai galės greitai ir paprastai sužinoti, kur tuo metu yra jų atžalos, arba surasti draugus bei kolegas.

„Dabar „Omnitel“ vartotojai itin paprastai, savo mobiliojo telefono skaitmeniniame žemėlapyje, galės geografiškai pamatyti savo ieškomų žmonių buvimo vietą“, – sakė „Omnitel“ rinkodaros direktorius Giedrius Makauskas. Pasak jo, paslauga „Locator“ veikia iki 50 metrų tikslumu.

Norint naudotis šia paslauga, nereikia jokios papildomos techninės ar programinės įrangos. Užsiregistravę „Omnitel“ mobiliojo interneto portalo „Omni SurfPort“, adresu wap.sp.lt, skiltyje „locator.lt“, arba tinklalapyje www.locator.lt, tėvai, naudodamiesi instrukcija, išsiunčia vienkartinį prašymą savo vaikui patvirtinti. Vaikui patvirtinus, tėvams tereikia įeiti į portalą „Omni SurfPort“ savo telefone (arba, kompiuteryje, į interneto puslapį www.locator.lt) ir atlikti paiešką. Jos rezultatus galima vizualiai matyti žemėlapyje. Su „Locator“ taip pat patogiai galima rasti ir draugus ar kolegas bei nustatyti savo paties buvimo vietą.

Ieškomų žmonių buvimo vietą galima nustatyti ir SMS bei MMS būdu, išsiuntus užklausą „kur“ ir aštuonženklį ieškomo vartotojo telefono numerį trumpuoju numeriu 1622. Tokiu atveju į telefoną ateina atsakymas su ieškomo žmogaus buvimo vietos adresu. Siunčiant SMS žinutę su papildomu kodu, į telefoną atsiunčiamas ne tik adresas, bet ir MMS formato žemėlapis su nurodyta vieta.

Paslauga taip pat galės naudotis ir įmonės, norėdamos sužinoti, kur šiuo metu yra jų mobilieji darbuotojai. „Locator” galima nustatyti ir taip, kad duomenys apie darbuotojų vietą būtų perduodami periodiškai ir išsaugomi atskiroje skiltyje – tai padeda surasti arčiausiai reikiamos vietos esančius darbuotojus, neskambinant ir neklausiant apie jų buvimo vietą.

Vietos užklausa, jungiantis prie paslaugos mobiliuoju internetu telefone per portalą „Omni SurfPort“ arba internete, adresu www.locator.lt, kainuoja 90 centų. Užklausa ir atsakymas SMS ar MMS žinute, numeriu 1622, kainuos 1 litą 30 centų

„Mobilusis telefonas jau seniai nebėra įrenginys vien pokalbiams. Jis tapo įrankiu, kuris leidžia gyventi patogiau – skaityti naujienas, žiūrėti TV laidas, atlikti bankines operacijas, ieškoti ir pirkti nekilnojamąjį turtą bei automobilius ar vartyti mėgstamo muzikos atlikėjo nuotraukų albumus. Paslauga „Locator“ yra dar viena mobiliojo ryšio teikiama galimybė, kuri padės tėvams jaustis ramiau ar rasti draugus“, - sakė G. Makauskas.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras