Naujienos    »    Apžvalgos    »    Sagem my-S7
review_sagem_my-s7.jpg

Sagem my-S7 Siųsti el.paštu

Kompanija Sagem išleido "protingus telefonus" su operacine sistema Windows Mobile Smartphone 2003 SE. Išoriškai naujiena primena nedidelio svorio kompaktišką mobilųjį telefoną su ergonomiška klaviatūra. Ir tik įdėmiai panagrinėję pastebėsime, kad tai rimtas ir funkcionalus modelis.

Telefonas turi išskirtinio dizaino klaviatūrą, navigacinę svirtelę ir programinius klavišus. Tačiau tiktai telefono klaviatūra išsiskiria savo ergonomika, o maža penkių pozicijų svirtelė yra gana nepatogi. Judėjimui po Windows Mobile starto meniu prireiks trupučio įgūdžių. O problema ne navigacijoje, o nepaklusniame mygtuke - jis tik ir bando pakrypti ne į tą pusę. Vientisas klaviatūros blokas harmoniškai papildo tikslius kvietimo, ragelio padėjimo, pradžios ir priedų paleidimo mygtukus.

Išskirtinis myS-7 bruožas ir, ko gero, pagrindinis jo trūkumas - nėra belaidžio ryšio modulio Bluetooth. Žinoma, sinchronizacijai su PK visada galima pasinaudoti IR prievadu. Tačiau Bluetooth nepakeičiamas daugeliu kitų atveju - prijungiant papildomą įrangą, perduodant duomenis ir t.t. Žodžiu, jei jūs esate reiklus vartotojas ir jums reikalinga ši funkcija, atkreipkite dėmesį į konkurentus iš i-mate ir Motorola.

Jums nereikalingas belaidis ryšys ir manote, kad tai iš viso nereikalinga funkcija? Tada pasiruoškite sužinoti aparato kainą. šio straipsnio paruošimo metu Sagem myS-7 Europoje kainavo 416 eurų. Be to, šis telefonas oficialiai neparduodamas Rusijoje. Todėl norinčiam įsigyti jį, teks sumokėti gerokai daugiau. Lyginant su SP3i, kaina gerokai užkelta. Lieka tikėtis, kad anksčiau ar vėliau kompanija suderins oficialius tiekimo kanalus.

Sagem myS-7 aprūpintas įmontuota kamera, kurios galimybių užtenka fotografavimui su 640x480 taškų skiriamąja geba. Be to, "protingo telefono" programinė įranga leidžia įrašinėti vaizdą, vienu mygtuko paspaudimu peržiūrėti nufilmuotą medžiagą ir paleisti grafikos peržiūros priedą. Gautos nuotraukos pasižymi gera kokybe ir vartotojas visada gali pakoreguoti šviesumą ir kontrastingumą. Galima įjungti automatinio fotografavimo funkciją su 10 sekundžių užlaikymu, naktinį režimą, o taip pat nustatyti aplinkos apšvietimo tipą. Liūdina tik toks faktas, kad šiame modelyje nenumatytas greitas kameros įjungimas. Sutikite - eiti į Windows sisteminį meniu dėl keletos nuotraukų - ne pats įdomiausias užsiėmimas.

Kairiajame korpuso kampe rasite SD atminties išplėtimo kortelių lizdą. Mūsų nuomone, įsigyti tokią kortelę tiesiog būtina, nes vidinė telefono atmintis tėra 32 MB. Iš kitų ypatybių reikia pažymėti Java priedų paleidimo galimybę. Į myS-7 komplektą įeina ir nedidelis stovelis, kurio pagalba galima pakrauti telefono akumuliatorių, papildomą akumuliatorių, taip pat sinchronizuoti duomenis su PK.

Viską apibendrinant, reikia pripažinti, kad Sagem myS-7 - gana įdomus ir originalus sprendimas su Windows Mobile for Smartphone 2003 SE. Gamintojas atsisakė glotnaus korpuso ir suteikė gaminiui įdomią ir ergonomišką išvaizdą. Žinoma, labiausiai gaila, kad nėra belaidžio ryšio modulio Bluetooth. Tačiau, jei vartotojas nesirengia prijunginėti išorinių priedų, jungtis su kitais įrenginiais ir keistis informacija su staliniu kompiuteriu, tokia funkcija nelabai ir būtina.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras