Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 6280
review_nokia_6280.jpg
6280 (1).jpg
6280 (2).JPG
6280 (3).jpg
6280 (4)_.JPG
6280 (5).jpg
6280 (6).jpg
6280_noflash.jpg

Nokia 6280 Siųsti el.paštu

Ne paslaptis, kad dauguma kompanijos Nokia 3G telefonų yra verslo klasės modeliai su operacine sistema, kas gerokai pakelia jų kainą. Telefonai su operacine sistema yra didesni už paprastus, o daugeliui vartotojų jų funkcijų gali nė neprireikti. Taigi užspausti į kampą Nokia išleidžia telefoną Nokia 6280 pritaikytą dirbti 3G tinkluose ir turintį užpildytį tą rinkos spragą kurią paliko išleisdami Nokia 6230i be 3G palaikymo.

Tiesa sakant Nokia 6280 ir yra tarsi Nokia 6230i pagerintas variantas, tačiau ar jis pagerintas tiek, kad būtų vertas kainų skirtumo?

Tik žvilgtelėjus į telefoną matosi neįprastas kompanijai dizainas. Nokia 6280 klaviatūra pasislepia po korpusu (panašiai kaip Samsung D500, Nokia 7650).

Iš vienos pusės tokia konstrukcija sumažina telefono dydį kol klaviatūra neištraukta, iš kitos telefonas būna žymiai didesnis kai ji ištraukta.

Funkciniai telefono mygtukai – labai patogūs. Jie galėtų būti puikus pavyzdys kitiems gamintojams. Ko negaliu pasakyti apie keturių krypčių valdymo rodykles, jei kituose Nokia telefonuose jos tiesiog būdavo mažos, tai čia jos ypač mažos ir jei funkciniai mygtukai puikiai spaudosi nykščiu, tai rodykles, nenorint paspaust kelių mygtukų vienu metu, dažniausiai teks spausti nagu.

Dar vienas tokios konstrukcijos privalumas, kad skaičių mygtukams, lieka žymiai daugiau vietos ir būtų net nelogiška jos neišnaudoti. Taigi 12 skaitinių mygtukų pagaminti visai neblogai, tarpai tarp vertikalių eilių nemaži, patys mygtukai – irgi taigi jais naudodamiesi diskomforto nepajusite. Gal kartais kiek gali kliūti 9 ir 7 mygtukai, tačiau prie jų greitai priprantama.

Pats telefono korpusas, kaip ir dera verslo klasės modeliui, solidus ir stilingas (ypač gražiai atrodo juodos ir pilkos spalvos spalvinis variantas).

Dešinėje korpuso pusėje yra garso reguliavimo ir kameros atyvavimo mygtukai. Kairėje pusėje yra PTT (Push to Talk) funkciją aktyvuojantis mygtukas, kurio funkcijos deja keisti negalima.

Telefono viršuje yra gana patogus įjungimo/išjungimo mygtukas. Kitoje korpuso pusėje yra 2-viejų megapikselių foto kamera, nedidelis plastmasinis veidrodėlis ir blykstė. Į akį krinta tai, kad kamera yra pritaikyta fotografuoti ne laikant telefoną vertikaliai, o horizontaliai, kas mano nuomone yra patogiau nei vertikalus fotografavimas. Kamera po nieko nepaslėpta, tačiau aplink dengiamąjį stiklą yra šiek tiek iškilęs plastmasinis reljefas, kuris neleis taip greitai susibraižyti stikliukui.

Rodos, pagaliau 128x128 CSTN ekranai ruošiasi išnykti iš žemės paviršiaus. Vis dažniau net tokios kompanijos kaip Nokia, ilgą laiką juos gaminusios, pradeda jų atsisakyti.

Nokia 6280 ekranas gal ir nėra idealus, tačiau tikrai ryškus šuolis į priekį. TFT, 256 tūkstančių spalvų 240 x 320 vaizdo elementų ekranas atrodo tikrai puikiai, ypač prisiminus senesnius modelius (kaip 6230, 6030 ir pan.). Nors deja, kolkas lygintis su aukštesnės klasės Sony Ericsson ar Samsung telefonų ekranais, tačiau gėdos gamintojui irgi nedaro.

Kaip pagrindinis telefono privalumas – įvardinamas 3G ryšio standarto palaikymas. Tačiau gamintojai telefono nepaliko ir be kitų "žaisliukų". Nokia 6280 komplektuojamas kartu su 64Mb MiniSD atminties kortele. Šiek tiek neaišku, kodėl Nokia atsisakė MMC standarto kortelių, kurios yra pigios ir talpios, tačiau MiniSD kortelės įsigijimas irgi nesudaro didelių problemų. Telefonas turi mp3/acc muzikos bylų grotuvą. Kokybė tiek per standartine sausines, tiek per garsiakalbį – vidutiniška. Telefone yra 6Mb vidinės atminties, skirtos kontaktams, SMS žinutėms, bei multimedia medžiagai (kuria žinoma geriau laikyti atminties kortelėje). Palaikomas wap2.0 xhtml mobiliųjų puslapių standartas, java midp 2.0 profilis, T9 teksto įvesties žodynas. 10-tos klasės Gprs ir Edge duomenų perdavimo būdai. PTT protokolas. Taip pat telefonas turi integruotą FM radijo imtuvą.

Dviejų megapikselių raiškos kamera galima daryti 1600 x 1200 vaizdo elementų raiškos nuotraukas. Nuotraukų kokybė nėra ypatinga, nusileidžia Nokia N90, SE K750i/W800i, bei kai kuriems kitiems modeliams. Visa bėda, kad mažoms detalėms nuotraukose trūksta ryškumo, viskas tarsi susilieja, kai kurie 1,3mpx kameras turintys telfonai padaro žymiai geresnes nuotraukas. apibendrinant nuotraukų kokybę ji nėra gera, tačiau vaizdo įrašai sukelia visai kitokiais emocijas. Nokia 6280 šiuo metu yra vienas geriausių telefonų filmavimo aspektu. Vaizdo klipai įrašomi 640x480 vaizdo elementų raiška, 3gpp formatu (mpeg4 koduote). Filmavimo galimybėmis telefonas gali drąsiai lygintis su skaitmeniniais fotoaparatais ir kai kuriuose net gi pralenkti. Ko deja negaliu pasakyti apie foto kamerą.

Manau Nokia 6280 ateities perspektyvos išties neblogos, kompanija pagaliau gali girtis pagaminusi tikrai visavertį telefoną. Žinoma jo kaina, kaip ir priklauso verslo klasės modeliui pardavimo pradžioje bus gana nemaža, tačiau dar iki rudens jis turėtų atpigti ir manau bus puikus pasirinkimas visiems, norintiems išbandyti 3G ryšio galimybes Lietuvoje. Žinant Nokia 6230 ir 6230i populiarumą, manau ir Nokia 6280 neužsigulės parduotuvių lentynose, nors aišku tai parodyti gali tik laikas.


SAVAS 2007-03-24

GAL KAS ZINO KAS GALETU ATRISTI 6280 BUVO PIRKTAS ANGLIJOJA.ACIU

manantis 2007-01-16

na is to ka perskaiciau tj nieko tokio sitam tel nera tik tas 3G kuris Lietuvoje issipletos dar negreitai. kaip parasyta 6280 kamera nusileidzia daugumai 1,3mpx kameras turintiems telefonams tad manau neapsimoka pirkti tel kurio ir ekrano kokybe prastesne ir t.t manau geresnis variantas 6230i... na zinoma jei butu galima tinktis tarp siu dvieju tel vistiek pirkciau koki SE ar SGH.... tiesiog daugiau turintys tel visomis prasmemis

Jūsų komentaras