Naujienos    »    Apžvalgos    »    Nokia 6111
review_nokia-6111.jpg
6111_ (3).jpg
6111_ (4).jpg
6111_(5).JPG
6111_.jpg
6111_ (2).jpg

Nokia 6111 Siųsti el.paštu

Nors kompanijai Nokia ir nebūdinga daug eksperimentuoti su telefonų dizainu, tačiau pastaruoju metu ji atrodo yra linkus mūsų požiūrį pakeisti. Leisdama tokius telefonus kaip Nokia 6111 net toks konservatyvus gamintojas kaip Nokia stengiasi neatsilikti nuo mados. Nokia 6111 yra tarsi šviežio oro gūsis (kurių pastaruoju metu vis daugėja) gamintojo padangėje. Rodos pagaliau kompanija suprato, kad vien eiliniais s40 serijos telefonais lyderio pozicijų išlaikyti nepavyks.

Telefono dizainas, kaip jau minėjau straipsnio pradžioje, kiek neįprastas, tačiau pamažu Nokia pradeda gaminti vis daugiau tokio principo telefonų.

Telefono klaviatūra yra paslėpta po ekranu, o prie ekrano lieka tik keletas funkcinių mygtukų, taip sumažinamas telefono dydis kol nenaudojama klaviatūra.

Paties telefono forma, labiau primena įvaizdžio, o ne verslo klasės Nokia modelį. Užapvalinti korpuso kampai, bei nedidelė sidabro spalvos juostelė aplink kraštus suteikia telefonui švelnų, dinamišką dizainą. Atrodo telefonas gražiai, o ir rankoje jį laikyti gana patogu, tačiau, žinoma, jis negali konkuruoti su tikrai įvaizdžio klasės "gražuoliais" kaip Motorola V3 ar Nokia 7280, o ir solidumo telefono dizainui truputi trūksta.

Du funkciniai, pokalbio pradžios ir pabaigos, bei navigacinis mygtukai yra tikrai patogūs, gal kartais kiek kliūna, kad jie kiek per žemai įtaisyti korpuse, tačiau prie to greitai įprantama. Jeigu valdymo mygtukai patogūs, tai keturių krypčių valdymo rodyklei, tokio epiteto parašyti tiesiog negaliu. Į ją pažiūrėjus kyla ironiškas klausimas: "ar negalėjo ji būti dar mažesnė?".

Ir iš tiesų, dirbti su ja būna vienas vargas, žinoma, daug kas priklauso nuo pripratimo, tačiau bent jau pradžioje ją dažniausiai tenka spausti nagu, aks sutikite nėra ypač patogu.

12 skaitinių mygtukų įtaisyti klaviatūros slankiklyje gana patogūs, gal jei galėtų būti kiek toliau vienas nuo kito, tačiau su jais didelių problemų nekyla.

Dešinėje korpuso pusėje yra garso didinimo/mažinimo, bei kameros/fotografavimo mygtukas.

Korpuso gale yra vieno megapikselio fotokamera, blykstė ir nedidelis veidrodėlis.

Beje, kamera, kaip dabar būdinga daugeliui naujų modelių, pritaikyta fotografuoti laikant telefoną horizontaliai.

Nokia 6111 turi 128x160 taškų raiškos, 262-iejų tūkstančių spalvų TFT ekraną. Žinoma ekranas nėra ypatingas, tačiau bent jau malonu, kad gamintojai neįmontavo jų mėgstamų 128x128 CSTN ekranų. Nors meniu vaizdas ir yra pakankamai ryškus ir aiškus, o skiriamosios ekrano gebos puikiai užtenka tekstui ir paveiksliukams, tačiau peržiūrinėjant nuotraukas norom, nenorom pradedi galvoti apie geresnę vaizdo kokybę. Ekrano gebėjimas atvaizduoti 262 gal ir neprilygsta Samsung ar Sharp telefonų ekranams, tačiau vaizdas atrodo pakankamai neblogai.

Kaip bebūtų gaila telefone yra tik 23Mb vidinės atminties, o jos praplėsti atminties kortele – negalima. O norint pasidžiaugti mp3 grotuvu ir megapikseline kamera, tiek atminties sutikite – mažoka. Kodėl telefonas išleistas be atminties kortelės palaikymo taip ir lieka neaišku.

Žinoma, gamintojai nepaliko telefono be jau standartu tapusių funkcijų kaip: java MIDP 2.0 profilis, wap 2.0 (xhtml naršyklė), T9 teksto įvesties žodyno, skaičiuotuvo ir pan.

Taip pat Nokia 6111 palaiko EDGE (10-tos klasės) duomenų perdavimo būdą, bei turi bluetooth 2.0 modulį ir FM radijo imtuvą.

Telefono foto kamera galima daryti vieno megapikselio raiškos (1152x864) foto nuotraukas. Labiausiai stebina kompanijos sprendimas į telefoną įmontuoti retai sutinkamą vieno megapikselio kamerą. Žinoma kamera geresnė už standartines 0,3 mpx foto kameras telefonuose, tačiau kokybiškomis nuotraukomis, deja, nedžiugina.

Nuotraukose objiektai ryškus tik nutolę iki ~2m. Nuo kameros, toliau vaizdas susilieja. Liūdina netikroviškai atkuriamos spalvos, bei prastas tamsių vietų atvaizdavimas. Kaip ten bebūtų, foto kamera nors ir neideali, tačiau gerokai pranoko mano lūkesčius (šiame telefone tikėjausi rasti 0,3mpx foto kamerą)

Matyt pastebėjusi savo klaidas, Nokia greitai po 6111 išleido patobulinta šio modelio versiją – Nokia 6280 kuriame ištaisyta dauguma klaidų, bei klaidingų sprendimų pritaikytų 6111 telefone. Na o Nokia 6111 yra tiesiog gražus, bet neišbaigtas modelis, jam labai trūksta atminties kortelės, geresnio ekrano, o atsižvelgiant į jo kainą – norėtųsi ir geresnės foto kameros. Tačiau negalima teigti, kad šis telefonas jau pasmerktas. Jei gamintojai greitai sumažins jo kainą, jos gali tapti netgi labai populiarus, kitu atveju, manau irgi yra vertas dėmesio, tačiau prieš perkant jį derėtų pasidairyti ir į alternatyvas.


laura 2007-05-09

visai neblogas telas man patinka

kritike 2007-03-05

blogiausias dalykas telefone: maza atinris.,., ir nededama atminties kortele.,., bet seip patogus ir mielas mobilus.,.,

kritikas 2007-01-09

nezinau atrodo neblogas tel...

Jūsų komentaras