Naujienos    »    Apžvalgos    »    Siemens SL75
review_siemens-sl75.jpg
siemens_sl75_1.jpg
siemens-sl75-2.jpg
sl75_07.jpg
sl75_09.jpg
SL75_TwistedRight_Open_OnyxBlack_72dpi.jpg
foto pavizdys1.jpg
foto pavizdys 2.jpg
foto pavizdys 3.jpg

Siemens SL75 Siųsti el.paštu

"Technologija gali būti tokia graži" - taip prasideda SL75 aprašymas. Ir ne be reikalo. Kompanija Siemens visada buvo garsi SL serijos "Fashion" telefonais ir nors po legendiniu tapusio SL45 šis indeksas mums labiau asocijuojasi su slankiojančiais mobiliaisiais telefonais, kurie laimėjo daugybę įvaizdžio telefono nominacijų, Siemens pristatė paskutiniosios savo laidos SL serijos modelį - Siemens SL75.

Mobilusis telefonas skiriasi nuo savo azijietiskų konkurentų. Galbūt dėl to, kad telefono dizaine buvo stengtasi naudoti kuo mažiau tiesių linijų ir telefonas gavosi ovalus. Kad ir kaip būtų, dizainas džiugina akį ir daugumos dailiosios lyties atstovių yra vadinamas dizaino etalonu. Tai nereiškia, kad telefonas yra moteriškas, dizainas yra labiau "unisex" tipo. Telefonas turi pusiau automatinį slankiojimo mechanizmą, kuris, mano nuomone, yra vienas iš patogiausių slankiojančių telefonų nišoje.

Mes pripratome, kad po gražiu korpusu dažniausiai slypi labai mažai funkcijų turintis irenginys, tačiau šiuo atveju ši tendencija pusiau pasitvirtina. SL75 yra verslo klasės telefono (Siemens S75) analogas slankiojančiame korpuse. Vienas is nedaugelio skirtumų tarp modelių funkcionalumo yra atminties kortelių nepalaikymas, bet kadangi telefonas turi būti stilingas, o ne verslo klasės atstovas, tai šis sprendimas atleistinas.

Dabar pereikime prie šio mobiliojo telefono vidaus. Ir ką gi mes turime:
Telefone yra 52 MB vidinės atminties ir, kaip jau minėta anksčiau, neturi atminties kortelių palaikymo. Ekranas pagamintas naudojant TFT technologija ir turi 132 x 176 vaizdo elementų, atvaizduojančių 262 tūkstančius spalvų. Ekranas yra toks pat kaip S75 modelyje, deja, rezoliucija yra daugelio Siemens telefonų problema, neaplenkė ji ir šito modelio.

Pagrindinio meniu struktūra yra lygiai tokia pati, kaip ir šio telefono "vyresniojo brolio" S75. Tad žmonėms, turejusiems Siemens telefonus, bus nesunku susigaudyti, kas kur yra. Modelis palaiko EDGE standartą, leidžiantį greičiau atsisiųsti duomenis, bei naršyti internete. Skirtingai nuo S75, šis modelis neturi infraraudonųjų spindulių jungties, nors šiomis dienomis ši technologija yra atgyvenusi ir ne tiek aktuali, kiek senesniuose modeliuose. Modelis turi muzikos failų grotuvą, dirbantį foniniu režimu, o taip pat ir vaizdo failų grotuvą. Nudžiugino tai, kad vaizdo klipus dabar galima žiūrėti pilnaekraniame režime; mėgautis filmais trukdo tik nepraplečiama atmintis. Naudoti modelį kaip MP3 grotuvą vėl gi trukdys praplečiamos atminties nebuvimas, aišku, galima sugrūsti keletą pusėtinos kokybės dainų, tačiau toks atminties švaistymas nėra pagrįstas ir išmintingiausia būtų naudoti MP3 dainas arba jų iškarpas kaip skambėjimo signalus. Telefono kamera yra identiška S75, deja, kameros modulio kokybė yra pusėtina. Ji nėra geriausia, bet ir negalima teigti, kad yra bloga. Kamera turi LED blykstę, kas pagelbsti fotografuojant tamsesnėse patalpose. Kamera gali įrašinėti 132 x 176 rezoliucijos vaizdo klipus, funkcija padaryta tik dėl pliuso telefono aprašyme, rimtai apie ją svarstyti neverta - klipai gaunasi blankūs, vos truputį padidinus tampa beveik neįžiūrimi. Apibendrinant, kamerą galima įvertinti 7 balais. Ji nėra išskirtinė, neturi automatinio fokusavimo galimybės, bet priimtina norint padaryti nuotraukas geromis apšvietimo salygomis.

Šis modelis turi Siemens modeliams būdingą adresų knygą, kuri, galėčiau pasakyti, yra geriausia mobiliųjų telefonų (būtent telefonų, o ne protingųjų įrenginių) klasėje. Modelis taip pat palaiko bevielio duomenų perdavimo standartą Bluetooth, kuris kompensuoja IrDA nebuvimą. Telefonas palaiko Java platformą, ATI procesoriaus dėka Java programos veikia gan sparčiai ir nenusileidžia kitų gamintojų sprendimams.

Apibendrinus, mes turime vidurinės klasės stilingą telefoną su verslo klasės aparato funkcijom. Modelis patiks tiek mada besidomintiems žmonėms, tiek verslininkėms(-ams). Vienu iš nedaugelio modelio konkurentų galima laikyti Nokia 6111 ir azijietiškus slankiojančius telefonus (pavyzdžiui Samsung E350). SL75 charakteristikos šiek tiek geresnės nei konkurentų, bet ne tiek, kad įtakotų vieno ar kito modelio pasirinkimą. Galiausiai viską lems asmeninės simpatijos ar antipatijos azijiečių, suomių arba vokiečių gaminiams. Funkcionalumas panašus, bet šiuo metu SL75 kaina yra ~200Lt mažesnė už Nokia telefono, bet aukštesnė už Samsung E350. Skirtumas gana ryškus ir galėtų būti esminis lūžis, renkantis šį arba kitą modelį.

Pliusai:

  • Slankiojantis dizainas, neprimenantis azijietiškų analogų;
  • Pilnavertis garso/vaizdo bylų grotuvas, dirbantis foniniame ir pilnaekraniame režime;
  • EDGE ir Bluetooth standartų palaikymas;
  • Nuostabi adresų knyga.

Minusai:

  • Maža ekrano rezoliucija;
  • Atminties kortelių nepalaikymas.


lalal 2007-05-29

o ar komplekte yra usb?

Gericas 2007-04-28

nu as ji turejau ir jis gerai lipo rankoje, ir to ka jis turejo tikraj man uzteko, as ne mazas vaikas klausytis muzikeles.. o foto dare neblogas visai...

Laksingala 2007-02-25

Telefonas tikrai nelabai vertas dmesio , jai butu palaikomos atminties korteles ir kartu duotu dar laida su ausinem ( kj dazniausiai duoda ant kitu naujasniu Sony ericsson ir kitu...) tj sis telefonas butu vertas siokio tokio didesnio demesio. Dabar ash toki telefona nusipirkau jau pries maziau biski nei puse metu ir dabar labai gailiuos , geriau jau imkit Sony Ericssona K750i (man rodos toks modelis) labiau apsimoketu.....

Jūsų komentaras