Naujienos    »    Naudinga    »    Pasidaryk pats - Siemens SX1, CX75, M75 stereo ausinės

Pasidaryk pats - Siemens SX1, CX75, M75 stereo ausinės Siųsti el.paštu

Jums reikės kištuko į telefoną nuo laisvų rankų įrangos ar duomenų perdavimo kabelio (tinka nuo x55 serijos). Ausinuko lizdo, kurį galite paimti iš kokio seno stereo grotuvo, prailgintojo ar tiesiog nusipirkti, aš asmeniškai nauduojau prailgintoją.

Išardę matom 12 kontaktų, kurie skaičiuojami kaip parodyta pirmame paveikslėlyje jei kojelės atverstos į viršų. Lituojame pagal schemutę antrame paveikslėlyje.

Šiuo atveju gausite ausinuką be laisvų rankų įrangos. Trumpinamos tokios kojelės: 2 <-> 6 ir 3 <-> 4 <-> 7. Ausinių laidas jungiamas prie 8, 9, 10 kontaktų kur 9 yra žemė, o likusieji yra ausinės, 8 kojelė - kairė, 10 - dešinė. Sulituojat ir naudojatės pilnaverčiu stereo su savo mylimom ausinėm.

Kitas variantas toks, kad, darant iš senos laisvų rankų įrangos, dar yra mikrofonas su mygtuku. Juos taip pat galima panauduot, kadangi laisvos rankos nauduoja 11 ir 12 kontaktus. Juos galima palikti, o atlituoti tik ausinę. Schema parodyta pirmame paveikslėlyje.

Tik nieko nereikia vesti į 5 kojelę. Šita schema skirta SX1, o jame yra radijas. Susilituojam ir klausomės. Aš asmeniškai bandžiau pasilikti laisvas rankas, bet tai buvo per daug tragiška, nes liko kabantis mikrofonas. Bandykite - gal kam pasiseks. Ausinukas atpažįstamas kaip HHS-550.

  • Kainuoja tikrai ne daug. (Man išėjo savikaina gal apie 8 litus)
  • Gali naduot betkokias ausines.

Minusai:

  • Esminis minusas ausinuko be laisvų rankų yra tas, kad norint pasikalbeti su žmogumi, reikia ištraukti laidą iš telefono.

P.S. Neišsigąskit kai testuosit kanalus su Siemens grotuvu, nes jis neišbaigtas, todėl atjungia arba abu kanalus arba nei vieno.


Komentarų nėra

Jūsų komentaras